Som jeg skrev forleden dag, så har jeg været i gang med at teste et par opskrifter, som Umahro Cadogan har udviklet for Urtekram i serien “Livet er meget mere”. Den ene var en julegodte i form af lækre, soltørrede dadler med peanutbutter, kanel og orangeskal og den blev testet her i weekenden, hvor vi pludselig havde lyst til en lille, lækker snack efter aftensmaden, men ingen af os rigtig gad begive os ud i de helt store kulinariske udfoldelser i køkkenet.

Sådan en soltørret dadel, fyldt med peanutbutter, er måske ikke lige det mest slankevenlige, man kan komme i nærheden af, hvilket Umahro da også selv er inde på. Men omvendt – spiser de fleste af os ikke så mange usunde ting i løbet af december, at en dadel med peanutbutter måske oven i købet kan risikere, at høre til noget af det mere lødige? Eller sagt på Umahrosk – “Der er altså alligevel noget at komme efter, rent sundhedsmæssigt, idet de æteriske olier i appelsinen er gode for fordøjelsen, dadlerne er rige på fibre og peanutbutter indeholder naturligt E-vitamin”. Så kæresten og jeg spiste 3 hver med god samvittighed, men så kunne vi faktisk heller ikke klemme flere ned.

 

 

Dadlerne med peanutbutter er nemlig nogle bombastiske, små mundfulde, men hvor smager de dog bare helt fantastisk. Den søde dadel går simpelthen op i en højere enhed med den syrlige orangesmag fra appelsinskallen og den krydrede kanel og så kommer der en snert af snickers fra peanutbutteret til sidst. Jeg kan kun anbefale, at man prøver at lave en omgang, evt. som supplement til den sædvanlige julekonfekt. Som en bonus er der jo ikke tilsat sukker i denne her form for julegodte, altså udover det naturlige indhold af frugtsukker fra dadlerne. Og kender man nogen, som sværger til LCHF kost, men på det niveau hvor man stadig spiser lidt tørret frugt og lign. engang imellem, kan man jo prøve at præsentere dem for dadlerne. Jeg er sikker på, at de vil vække glæde og jubel.

Dadler med orange-peanutbutter.

20-25 stk.

1 dl smooth peanutbutter

fintrevet skal af 1 økologisk appelsin

1 tsk stødt kanel

20-25 tørrede dadler uden sten

Rør peanutbutter sammen med appelsinskal og stødt kanel og fyld det i de udstenede dadler. Det gøres nemmest ved at komme peanutbutter-fyldet i en lille sprøjte eller frysepose og klippe et hul, hvorefter fyldet lige så fint kan sprøjtes ind i dadlerne. Dadlerne smager bedst samme dag som de er lavet, men de kan holde sig op til et døgn på køl.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)