Et bud på snacks til nytårstalen…

0 kommentarer
Inspiration

De fleste af os kan vist blive enige om, at det er lækkert med en lille snack, appetizer eller hapser sammen med et glas kold vin eller champagne til dronningens nytårstale. Men hvad skal man så vælge? Det skal jo ikke være alt for meget, for man står jo umiddelbart for at skulle indtage en lækker og udsøgt nytårsmiddag og det ville jo være ærgerligt at spolere appetitten. Og så gør det jo heller ikke noget, at det kan forberedes lidt i forvejen, så kokken også kan få lov til at nyde nytårstalen og/eller i stedet koncentrere sig om forret eller hovedret.

En rigtig klassiker er dadler med baconsvøb og mandler, som kan ses her ovenover. Kombinationen af de knasende mandler, den varme, søde og bløde dadel og den sprøde og saltede bacon er helt eminent. Gider man ikke dadler, eller vil man bare prøve noget nyt, smager det også skønt med tørrede abrikoser indsvøbt i lufttørret skinke.

 

 

Vil man ikke bruge sine mandler på dadler med baconsvøb, men i stedet bare spise dem som de er, kan man lave en portion saltede mandler. De er meget lette at lave og altid populære, så sørg for at lave rigeligt. Mandlerne kan laves flere dage i forvejen og det er ikke sværere at lave end stor portion fremfor en lille. Mandlerne er også lækre som drys ovenpå en salat.

Hvis man ikke rigtigt gider saltede mandler, eller bare gerne vil servere flere forskellige slags, kan man lave en portion soyamandler. De er om muligt endnu lettere at lave end de saltede mandler og igen en yderst populær snack, der altid tager kegler. Soya mandlerne kan med fordel laves, hvis man hører til dem, der spiser sushi nytårsaften.

En snack er ofte noget, der både knaser og har en saltet smag. Hvorfor ikke lave sine egne chips af søde kartofler og servere dem lune med et drys havsalt på? Er salt for kedeligt, kan man jo pifte smagen op ved at tilsætte chili, paprika eller spidskommen. Chipsene er lynhurtige at lave og det imponerer altid, når man lige stiller en skål hjemmelavede chips på bordet. Desuden er der her tale om snacks af den fedtfattige slags, men de smager så godt, at det ikke er noget man tænker over.

Er man til en lidt mere fyldig hapser, så kan jeg anbefale at lave fyldte figner med blåskimmelost og lufttørret skinke. Der beregnes 1 figen pr. person, altså 2 halve og det er rigeligt. Det smager bedst, hvis fignerne serveres lune, men udover at de først skal bages lige inden servering, kan de forberedes i rigtig god tid og er derfor oplagte som en nytårssnack.

Og til sidst en opskrift på blandede, krydrede chili nødder – til dem der gerne vil have et lille udvalg af nødder og ikke bare nøjes med mandler, eller til dem, som gerne vil servere hjemmelavede nødder sammen med diverse chips senere på aftenen og gerne vil lave sine egne. Opskriften er uhyre simpel og igen – det hele kan forberedes på forhånd. Ren win win for dem der gerne vil ose af overskud og krudtrøg nytårsaften, fremfor overophedning, stress og damp ud af ørene.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)