Hjemmebagte hundekiks – lavet TIL hunde og ikke AF hunde, vel at mærke, er utroligt simple at lave, men de vækker altid lykke hos både ejerne og de små firbenede. De er fulde at gode sager, fx bacon og revet ost og så er de sødet med æblemos – uden sukker selvfølgelig.

Jeg har bagt hundekiks i julegave til familiens hunde et par gange og det regner jeg også med at gøre i år, for det er sådan en hyggelig tradition og vores egen lille Villy skal jo også prøve at smage dem. Han er for øvrigt en meget stolt hund, hvilket måske også kan ses på billedet, for han har taget 700 gr på, siden vi fik ham og vejer nu 3,4 kg eller det samme som en god, fed juleand. Han bliver jo en rigtig lille basse 🙂

 

 

Jeg plejer at tørre kiksene i ovnen, til de er helt hårde ligesom almindelige kiks, men er ens hund mere til noget, der er lidt blødt og gummiagtigt, kan man jo bare nøjes med at bage kiksene en enkelt gang og derefter brække dem fra hinanden i stedet for at riste dem efterfølgende.

Hjemmebagte hundekiks.

Ca. 60 stk.

1 pk bacon i tern

1 dl revet ost, gerne en der smager lidt igennem fx parmesan

2 dl rugmel

1/2 dl hvedeklid

1/2 dl vand

1/2 dl usødet æblemos – jeg skræller gerne 2 æbler, som jeg koger til mos

1 æg

evt. lidt hvedemel

Kom lidt vand i en gryde og kog baconstykkerne heri. Lad baconstykkerne dryppe godt af i en sigte og hak dem groft. Bland bacon, revet ost, rugmel, hvedeklid, vand, æblemos og æg i en skål. Rør blandingen sammen og tilsæt evt. lidt hvedemel, hvis dejen er for klistret til, at den kan rulles ud. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir. Dejen skal være lidt over 1/2 cm tyk. Skær dejen i firkanter på 2 x 2 cm med en skarp kniv og træk herefter bagepapiret over på en bageplade. Bag kiksene ved 200 grader i 25 minutter. Herefter brækkes de fra hinanden, lægges på ovnristen og bages yderligere 20-25 minutter ved 175 grader, til de er sprøde og tørre.

Lad kiksene køle af og opbevar dem i køleskabet i en lufttæt beholder.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)