Her kommer opskriften på en af de lækreste krydderkager, jeg længe har smagt og vil man gerne have en kage at skære af i juledagene, kan jeg kun anbefale denne her. Selve kagen er blød og svampet, med en dejlig krydret smag og den cremede, hvide chokoladetrøffel med et strejf af kanel holder hele vejen.
Som et sidste pift på kagen, pyntede jeg den med frysetørrede hindbær – jeg synes, det gav den et “julet” twist, men det kan man jo gøre, som man synes og det skal bestemt ikke være mangel på hindbær, der afholder nogen fra at bage kagen.
Julekrydderkage med kaneltrøffel
Ingredienser
- 175 gr sukker
- 125 gr blødt smør
- 3 æg
- 150 gr hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt nellike
- 1 tsk stødt ingefær
- 1½ dl mælk
Kaneltrøffel
- 3 dl piskefløde
- 200 gr hvid chokolade
- 2 tsk stødt kanel
Fremgangsmåde
- Pisk sukker og smør sammen til det er lyst og luftigt.
- Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk grundigt imellem hvert.
- Sigt hvedemel, bagepulver og krydderier sammen og vend det i dejen sammen med mælken.
- Hæld dejen i en smurt springform (ca 20-22 cm).
- Bag kagen ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i ca. 30-40 minutter til kagen er gennembagt. Tjek evt. ved at stikke et træspyd ned i midten af kagen.
- Befri kagen for springformen og lad den afkøle på bageristen.
Kaneltrøffel
- Opvarm fløde, chokolade og kanel i en gryde indtil chokoladen er smeltet.
- Hæld chokolade-fløden i en skål og stil den på køl.
- Pisk herefter fløden igennem, til den bliver cremet. Pas på med at piske for længe, så kan cremen gryne. Den skal kun lige samles og blive fast.
- Hæld cremen i en sprøjtepose med stjernetyl og dekorer kagen med små rosetter. Pynt med frysetørrede hindbær på toppen.
- Opbevar kagen på køl, men tag den ud ca 30 minutter før servering. Kagen kan holde sig i 2-3 dage, hvis den pakkes godt ind. Den kan desuden fryses.
Nøjs den ser god ud. Tror dog jeg har bagt det jeg skulle i år (jep honningkagerne er lavet og de smager skønt og er ret fine synes jeg selv ), så næste skridt må være kransekagen 🙂
Glædelig jul til dig og din familie 🙂
Bianca – Mit næste projekt bliver også en lille kransekage til nytår, for nu er jeg heeeeeeeelt færdig med at afprøve alle de julekager, jeg havde på listen. Mine honningkager er både bagt, prøvesmagt og fotograferet, så jeg regner med, at der kommer et lille indlæg med dem mellem jul og nytår 🙂
Rigtig glædelig jul til dig og alle dine kære 🙂