Sikken en dejlig jul vi har haft i år. Stille og rolige, afslappede dage med masser af god mad, gaver, lys, fest og glæde. Vi sad så længe ved maden juleaften og havde efterfølgende så mange gaver at åbne, at vi først kom i seng kl. 2.30 – nu brugte vi så også lidt over halvanden time på at synge og danse om træet, men pyt med det – 1. juledag hjemme hos os er nemlig “helligdag” i mere end én forstand og på denne dag foretager vi os så lidt som muligt.

 

 

I julegave fik jeg for øvrlgt –

Villy – ham har kæresten og jeg givet hinanden i år og han var ret dyr, så vi blev enige om at holde gaverne til hinanden på et yderst fornuftigt leje.

Brdr. Price kogebogen – “De hundrede bedste” (kæresten)

1 lækker cardigan (kæresten)

1 Bodum Termokop, så jeg kan have te med i skole og på køreturen frem og tilbage (kæresten)

1 fantastisk sort Morsø støbejernsgryde som kan gå i ovnen, på komfuret eller på grillen – den vejer som et ondt år og jeg er så glad for den (min lillebror)

1 gavekort på 200 kr, der kan indløses i stort set alle City Vejles butikker (min onkel)

“Blomsterbergs klassikere” bogen (min moster og onkel)

1 rigtig flot og istandsat gammelt spejl til stuen (kærestens mor)

1 digitalt stegetermometer (kærestens mor)

1 sort Le Creuset saucekande (kærestens mor)

1 trefod og en trådløs udløser til kameraet (fra mine forældre). Det er min fotograf far, der har købt den del af min julegave og nu kan jeg tage billeder uden af røre kameraet overhovedet. På den måde forhindres selv den mindste rystelse, når billedet skal tages.

1 gavekort på rigtig rigtig rigtig mange penge til Ide Møbler (også fra mine forældre). Det skal bruges på en skænk/reolsystem til stuen, som jeg har ønsket mig, siden vi flyttede ind, men som også er meget dyr og som jeg har været lidt for nærig til at købe. Den koster faktisk, hvad der svarer til en måneds SU for mig og det er en vild flot gave, som jeg slet ikke havde regnet med. Reolsystemet bygges op af separate moduler, så man designer selv sin reols udseende og jeg glæder mig så meget, til vi får det købt.

Vi spiser gerne en brunch julemorgen – i år tilberedt af min far og mig i samarbejde med bagemaskinen, som havde bagt et lækkert, friskt franskbrød til os. Derudover var der rugbrød, æg, oste, min mors hjemmelavede rullepølse med løg, varm leverpostej, diverse slags pålæg og frugt samt kaffe, te og juice. Herefter fik vi lagt alle vores fine, nye julegaver på plads og så slappede vi ellers af og hyggede os resten af dagen. Aftensmaden stod på rester fra dagen før og der var heldigvis masser af flæskesteg, medister, and og sauce til overs. Det blev suppleret med en ny portion brunede kartofler og lidt rødkål og rugbrød og så var alle glade. 1. juledag om aftenen bænkede vi os alle i stuen med småkager og juleslik/konfekt og så film – en amerikansk julefilm og en gammel, dansk juleklassiker – “Fra den gamle Købmandsgård”.

2. juledag havde vi hele familien til julefrokost – 18 personer var vi til øl og diverse snapse, hvide sild, stegte sild i eddike, æbleflæsk, varm leverpostej, sønderjysk julekål med min fars hjemmerøgede hamburgerryg og nygrillede, tyske pølser til. Vi sluttede af med det store ostebord og kaffe/te og julebag og konfekt. Bankospil med alle vores medbragte pakker blev det også til og vi havde en rigtig hyggelig dag. Nu venter så nogle hyggelige fridage, inden vi igen skal til at tænke på festmad, krudt og kransekager.

Jeg håber, at I alle derude har haft en lige så dejlig jul som mig og fik en masse lækker julemad og nogle glade timer sammen med familien/venner og måske en lille bitte velfortjent julegave 😉

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)