De sidste mange år har det været en fast aftale, at det er mig der sørger for årets mandelgave. Og i år var jeg sørme også så heldig at finde mandlen i min portion dessert og dermed selv vinde gaven, som bestod af en æske med 6 stk. fantastiske jule-flødeboller fra Summerbird med julekrydret marcipanbund, kirsebærskum, mørk chokolade og brændt mandel. Flødebollerne delte vi til den efterfølgende kaffe, men udover gaven til vinderen havde jeg indført noget nyt i år – nemlig sidegevinster.

Vi har altid haft helt klare regler for mandler og mandelgaver i min familie – der er kun én mandel og der er kun én skål med ris a la mande eller citronfromage, som det nu er blevet til i stedet for ris a la mande. Og man har aldrig “smuglet” mandlerne over i børnenes portioner, hvis man fandt den i sin egen skål – her er det kort og godt alle mod alle. Til gengæld har der heller aldrig været gråd og tænders gnidsel, når min lillebror eller jeg ikke fik mandlen, for sådan var det jo bare.

Egentlig er en mandelgave jo primært en symbolsk ting og vi delte som sagt også flødebollerne til den efterfølgende  kaffe, men da jeg pakkede mandelgaven ind, var jeg altså kommet i tanker om, at det kunne være hyggeligt, hvis der var lidt til alle og derfor lavede jeg 5 små godteposer med en fin sløjfe på.

 

 

Posernes indehold bestod af diverse juleslik samt lidt abrikosflæsk, twist og en cremefrø og de vagte stor lykke. Poserne købte jeg i Søstrene Grene i starten af december til 5 kr. for 12 stk. og båndet er vist også derfra, så de kostede stort set ingenting af lave. En rigtig fin idé, synes jeg selv og så pyntede de små poser simpelthen bare sådan på julebordet. Posernes indhold spiste vi i øvrigt imens vi så film 1. juledag.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)