Skønne og sprøde kanelkringler…

5 kommentarer
Julemad og juleopskrifter, Julesmåkager, Småkager og Cookies
Gå direkte til opskriften

Egentlig har jeg blogget om kanelkringlerne før – jeg har blandt andet skrevet om dem lige her. Men da de igen i år er en del af vores jule-småkage-sortiment, syntes jeg ikke, at de skulle snydes for at komme på bloggen, for magen til kanelduftende og knasende julesmåkage skal man da lede længe efter. Og så er jeg helt vild med faconen som kræver en lille smule tålmodighed, samt selvfølgelig en kringleudstikker (min udstikker er fra Kunst og Køkkentøj), men jeg synes faktisk, det færdige resultat er den lille smule ekstra arbejde værd.

Hvis jeg bager kanelkringler i løbet af resten af året, bliver dejen nu bare trillet til pølser og derefter skåret i skiver, eller rullet ud og skåret i firkantede snitter med en skarp kniv. Sådan kan man nemlig også sagtens lave kagerne og smagen er præcis den samme, men til jul synes jeg godt, man kan gøre lidt ekstra ud af det.

Kagerne bliver sprøde og en lille smule hårde, idet der hverken er bagepulver, hjortetaksalt eller lign. i dejen, men konsistensen er faktisk en af grundende til, at kagerne er blevet så populære i hele vores familie. Og så selvfølgelig kagens fine kanelsmag der går igen i det knasende drys kanelsukker på toppen.

5 fra 1 stemme

Kanelkringler

Hvile- og bagetid1 t
Samlet tid1 t 20 min
Antal: 100 stk

Ingredienser

 • 125 gr smør
 • 250 gr hvedemel
 • 175 gr brun farin
 • 1 spsk stødt kanel
 • 1 æg
 • sammenpisket æg + kanelsukker til pynt

Fremgangsmåde

 • Smuldr smørret i melet og tilsæt herefter brun farin og kanel. Saml dejen med ægget og ælt til en fast kugle eller pølse (se note). Lad dejen hvile koldt i ca. 30 minutter. 
 • Bruges en køkkenmaskine kommes alle ingredienserne i skålen og der køres til dejen har samlet sig, hvorefter den hviler på køl i ca. 30 minutter. 
 • Rul dejen ud på et meldrysset bord i en tykkelse på 2-3 mm og stik eller skær kager ud. 
 • Pensl kagerne med sammenpisket æggeblomme og drys med kanelsukker.
 • Bag kagerne ved 200 °C (alm. ovn - ikke varmluft) i 8-10 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Lad kagerne køle helt af på ovnristen, før de pakkes i en kagedåse.
Hvis ikke man vil udulle dejen og udstikke kagerne, så kan man i stedet forme dejen til 2 pølser med en diameter som en 5-krone. Lad pølserne hvile koldt i 30 minutter, inden de skæres i tynde skiver á ca 2-3 mm, som lægges på bageplader beklædt med bagepapir. Kagerne flyder ikke specielt meget ud, så de kan lægges tætvpå pladen. 

 

5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Jimmi
9 år siden

Archy, hvordan laver man en kringle?

Jimmi
9 år siden

Argh, skulle der stå 🙂

Laura
2 år siden

Hvor lang tid kan de holde sig i en lukket bøtte?:)

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)