Ligesom med ingefærsmåkagerne, så har jeg faktisk også blogget om kanelkringlerne før blandt andet her. Men da de igen i år er en del af vores jule-småkage-sortiment, synes jeg altså ikke, at de skulle snydes for at komme på bloggen, for mage til kanelduftende og knasende julesmåkage skal man da lede længe efter. Og så er jeg helt vild med faconen som kræver en lille smule tålmodighed, samt selvfølgelig en kringleudstikker, men jeg synes faktisk, det færdige resultat er den lille smule ekstra arbejde værd.

Hvis jeg bager kanelkringler i løbet af resten af året, bliver dejen nu bare trillet til pølser og derefter skåret i skiver, eller rullet ud og skåret i firkantede snitter med en skarp kniv. Sådan kan man nemlig også sagtens lave kagerne og smagen er præcis den samme, men til jul synes jeg godt, man kan gøre lidt ekstra ud af det.

 

 

Kagerne bliver sprøde og en lille smule hårde, idet der hverken er bagepulver, hjortetaksalt eller lign. i dejen, men konsistensen er faktisk en af grundende til, at kagerne er blevet så populære i hele vores familie. Og så selvfølgelig kagens fine kanelsmag der går igen i det knasende drys kanelsukker på toppen.

Kanelkringler.

100-120 stk.

125 gr smør

250 gr mel

175 gr brun farin

1 spsk stødt kanel

1 æg + 1 sammenpisket æg til pensling

kanelsukker til drys

Smuldr smørret i melet og tilsæt herefter brun farin og kanel. Saml dejen med ægget og lad den hvile ca. 30 minutter. Bruges en køkkenmaskine kommes alle ingredienserne i skålen og der køres til dejen har samlet sig, hvorefter den hviler ca. 30 minutter. Rul herefter dejen ud på et meldrysset bord og stik eller skær kager ud. Alternativt kan dejen rulles til pølser, som hviler de føromtalte 30 minutter, inden de skæres ud i tynde skiver. Pensl kagerne med sammenpisket æggeblomme og drys dem med kanelsukker. Bag kagerne ved 200 grader i 8-10 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Lad kagerne køle helt af på ovnristen, før de pakkes i en kagedåse.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)