December måned betyder selvfølgelig flæskesteg. Men nogle gange er det altså bare rart, at få flæskestegen serveret på en lidt anden måde end bare med sauce, kartofler og rødkål. Fx som en klassisk flæskestegssandwich – her med hjemmelavet rødkål og syltede agurker i en, indrømmet, købt burgerbolle. Det er jo trods alt december og man kan jo ikke nå det hele 😉

Flæskestegen, den vejede omkring 1 kg,  blev gnedet med groft salt ned imellem sværene og derefter sat i en bradepande i en kold ovn ved 200 grader i ca. halvanden time, til den var gennemstegt men stadig mør og saftig. De sidste 15 minutter, kan det være en god idé at skrue varmen op på 225 grader og måske give den lidt grill – det får sværen til at boble op og blive super sprød og lækker.

 

 

Bollerne blev lunet i den stadig varme ovn og derefter halveret og smurt med miracle wip. Så blev stegen skåret i pæne, tykke skiver og lagt på underbollen sammen med en gedigen portion rødkål og syltede drueagurker i tynde skiver. Til sidst blev overbollen lag på som tag og to julebryg blev åbnet og så var der aftensmad. Skønt med lidt hjemmelavet fastfood midt i juletravlhed, gaver og gæstebud.

I aften skal vi til gengæld ikke tænke på aftensmad, for det er min lillebrors fødselsdag og han skal fejres hos mine forældre, så vi smutter derop om lidt til en hyggelig aften i selskab med hele familien. Jeg har lavet en portion “konfekt” med lakrids, chokoladeovertræk og lakridspulver, som jeg regner med at tage med derop. Jeg er meget spændt på dommen. Opskriften skal nok ramme bloggen snarest, men det er jo jul lige om lidt, så nu må vi se om jeg når det.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)