Indimellem er det tid til, at en madblogger forlader sine egne gryder og de hjemlige kogeplader, for at søge nye græsgange og fremmede køkkener. Og således drog vi fredag aften over til et vennepar for at spise pastasalat med bacon, spille Matador og drikke rødvin og sangria…….nogenlunde i nævnte rækkefølge. Vi har lavet et lille spise-sammen arrangement/en madklub, med et vennepar, der bor på lige den anden side af gaden, hvor vi spiser hverdagsmad sammen. Ikke noget fancy med 3 retter og tilhørende vine, men bare god, gedigen hverdagsmad og ofte på hverdagsaftener. På den måde kan man både blive inspireret til nye retter og slippe for selv at stå med aftensmaden – og så får man jo nogle hyggelige timers samvær og gode grin i tilgift.

I dette her indlæg vil jeg dog primært koncentrere mig om pastasalaten, for den var faktisk så lækker, at jeg ikke vil snyde bloggen for at få del i opskriften. Man kan bruge Knorrs dressing mix til at krydre dressingen med. Knorrs dressing fås i forskellige varianter i små firkantede pakker og så er det jo bare med at vælge den, der matcher ens smagsløg bedst. Man kan også bruge 2 breve dip-mix og hvis  man hellere vil bruge almindelige krydderier, kan man jo bare mikse sine egne yndlingsvarianter.

Pastasalaten er med majs, ærter og løg, men hvis man gerne vil have ekstra grønsager, kan man jo bare tilsætte det man godt kan lide, fx småbitte blancherede broccolibuketter, peberfrugt i tern eller forårsløg i ringe.

Cremet pastasalat med bacon.

4 pers.

2 pk. bacon i tern

500 gr pastapenne eller skruer

250 gr ærter

2 ds. majs.

2 løg eller rødløg, finthakkede

Dressing.

1/2 L creme fraiche

saften af 1/2 citron

2 tsk dijon sennep

2 pk valgfri dip mix eller dressing mix (læs evt. mere ovenfor)

2 tsk salt

peber

Bacon steges sprødt på panden og afdryppes på lidt køkkenrulle. Pastaen koges efter anvisning på posen og afdryppes i en sigte. Bacon, pasta, ærter, majs og finthakket rødløg blandes i en stor skål. Alle ingredienserne til dressingen røres sammen. Hæld dressingen over salaten og rør det hele godt sammen, så dressingen fordeles jævnt. Lad pastasalaten trække på køl et par timer inden servering og server gerne med groft brød.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)