Himmel og jord stod i ét da vi, for 2. gang på 3 dage, vågnede op til et forrygende snevejr og nu her kl. 11 vælter sneen stadig ned. Jeg synes, det er fantastisk og nyder det i fulde drag – for mig er det ikke rigtig vinter, hvis ikke vi har haft mindst ét ordentligt snevejr. Jeg elsker den stilhed, som sne bringer med sig. Alle lyde dæmpes og selv bilerne på vejene bevæger sig lidt så forsigtigt frem. Mejserne og de andre småfugle smutter rundt på foderbrættet og spiser solsikkefrø og i fuglehuset sidder der en stor, oppustet solsort og vogter over et gammelt, halvspist æble. Det har den efterhånden gjort i nogle dage nu – jeg ved ikke, om den overvejer at flytte ind. I går var jeg nede i haven og grave lidt nedfaldsæbler fri af sneen, så der også er lidt til de andre solsorte, som ikke har været så heldige at komme først til fuglehuset – at dømme på de små zigzag spor rundt omkring i sneen, var det noget der bekom dem særdeles godt.

 

 

Jeg har undervisningsfri i dag, så jeg nyder morgenen sammen med Villy, ild i brændeovnen og masser af varm te. Jeg har fået sådan lidt træls “ondt i halsen” – ikke rigtig halsbetændelse, det gør bare lidt ondt, når jeg synker, så jeg prøver at drikke det væk. I hvert fald gør det godt, at få lidt varmt i halsen. Senere står den vist på en gåtur – uanset om snevejret stopper eller ej. Villy skal have brændt lidt energi af og vi nyder begge vores daglige gåtur langs søen, hvor vi kigger på svaner, ænder, lappedykkere og vildgæs. Hvis bare de ikke fløj så højt, er jeg sikker på, at Villy gerne ville skaffe os en andesteg eller to, men de er nu ret ligeglade med ham – jeg tror godt, de ved, at han ikke har en chance for at komme ud til dem.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)