Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Omelet med ost – opskrift på klassisk omelet.

0 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Brunch - opskrifter., Hovedretter, Morgenmad, Opskrifter, Vegetar
Gå direkte til opskriften

Når vi engang imellem får købt lidt for mange æg, eller bare ikke brugt så mange æg som beregnet, så laver jeg gerne æggekage eller ommeletter. En klassisk omelet er jo i grunden noget så simpel at lave. Men det er altså ikke det værste, som man kan få til morgenmad, frokost eller let aftensmad. Både med lækkert fyld i form af svampe, grøntsager, kød og fisk eller bare en helt simpel omelet med ost.

Se også – Æggekage med bacon I Broccolitærte I Brunchtærte med æg og pølser

Nem opskrift på klassisk omelet.

En omelet kan jo fyldes med alt muligt lækkert, men skal det være helt simpelt, så kan jeg godt lide en omelet med ost. Gerne en rigtig god cheddarost, som jeg lige hurtigt river henover æggemassen på panden. En anden mulighed er at komme en håndfuld friskhakkede krydderurter eller lidt hakket spinat i æggemassen, inden den hældes på panden. Det giver en god smag, men det er jo ret simpelt.

Og apropos klassisk omelet, så er den jo som regel foldet sammen om fyldet til en fin halvmåne. Men har man svært ved at folde omeletten, uden at den går i stykker, så spring over sammenfoldningen og server den i stedet som en stor æggekage med fyld på toppen. Jeg lover, at smagen er helt den samme.

Tip! Se også mine bedste tips til fyld til omeletter under opskriften. 

.

3 fra 1 stemme

Omelet med ost

Samlet tid10 minutter
Antal: 2 stk

Ingredienser

 • 4 æg
 • 1 dl mælk
 • salt
 • olie eller smør til stegning
 • 75 gr revet cheddar (eller anden ost)

Fremgangsmåde

 • Slå æggene ud i en skål og tilsæt mælk og salt.
 • Pisk æggene let sammen med et piskeris eller en gaffel.
 • Opvarm olie eller smør på en stegepande og hæld halvdelen af æggemassen på panden som en stor pandekage. Resten af æggemassen skal bruges til den anden omelet.
 • Lad omeletten bage til den næsten er stivnet på overfladen og kan løsnes fra panden med en palet.
 • Fordel halvdelen af osten ovenpå omeletten. Fold herefter omeletten sammen vha paletkniven, så der dannes en fin halvmåne.
 • Lad omeletten glide over på en tallerken og server.
 • Omeletter skal helst serveres umiddelbart efter, at de er lavet, ellers bliver de kedelige. De er ikke fryseegnede.

Forslag til lækkert omeletfyld.

En omelet kan som sagt fyldes med alle mulige former for grøntsager, kød og fisk. Det gælder bare om at bruge sin fantasi, og så det man kan lide, selvfølgelig. Har man en rest (tilberedt) kød fra aftensmaden, så er det jo oplagt at skære den i tern og bruge som fyld i omeletten. Det kan fx være kogt skinke eller hamburgerryg, bacon, pølse eller kylling. Det samme gælder stegt eller kogt fisk og rejer.

Jeg foretrækker som regel at sortere grøntsagerne, inden jeg bruger dem til omelet. Selvom grøntsagerne gerne må have bid, så synes jeg nemlig ikke, at de skal være helt rå. Men heldigvis er det jo supernemt lige at stege grøntsagerne på panden, og så lægge dem på en tallerken, inden man tilbereder selve omeletten på den samme pande.

Jeg kan især anbefale forskellige former for svampe, især kantareller, Karl Johan og markchampignons er et hit herhjemme. Men også hakkede peberfrugter, løg, spidskål, champignons, spinat, forårsløg, asparges og grønne bønner. Og selvfølgelig rester fra aftensmaden i form af lidt kogte kartofler i tern, kogt broccoli i mindre buketter, blomkål, gulerødder og lign.

Jeg har faktisk også engang læst om en svensk omelet, der hed en syltetøjsomelet. Så hvis nogen skulle have lyst til at begive sig ud i den slags, så er jeg sikker på, at der også kan findes en opskrift på det.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer