Snegle med marcipan-remonce…

0 kommentarer
Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Ideen til de her snegle har jeg efterhånden haft i et par år og hver eneste gang jeg har bagt kanelsnegle, har jeg tænkt, at nu skulle jeg også snart prøve at komme marcipan i dem i stedet for, men af en eller anden grund, har jeg ikke fået gjort noget ved det før nu.

Men snevejr er da om noget kage og bagevejr og da jeg netop havde købt en rulle marcipan til at komme indeni hjemmelavede fastelavnsboller med creme, kunne jeg jo passende bruge den anden halvdel til en portion snegle. Som tænkt så gjort og hvis jeg selv skal sige det, så blev resultatet temmelig fantastisk. Sneglene blev bagt i et fad – dels smager det godt, når de ligesom skal “brydes” fra hinanden – så får de nemlig sådan nogle lækre, bløde kanter. Og derudover er der jo ingen grund til, at så meget som en dråbe af det lækre fyld skal flyde ud og gå til spilde under bagningen – og det slipper man for, når sneglene bages i et fad i stedet for på traditionel vis.

 

 

Hvis man er til snegle og marcipan, kan jeg kun opfordre til, at man prøver at bage disse her – evt. i vinterferien der venter lige om hjørnet. Jeg kan næsten garantere, at de lune og marcipanmættede basser vil blive et hit i hele familien hos såvel store som små.

Snegle med marcipan-remonce.

15 stk.

2,5 dl mælk

50 gr gær

75 gr smør

1 æg

1 tsk salt

50 gr sukker

500 gr hvedemel

Marcipan-remonce.

75 gr marcipan

75 gr blødt smør

75 sukker

Evt. perlesukker til at drysse med.

Lun mælken og udrør gæren heri. Smelt smørret og kom det i mælkeblandingen sammen med æg, salt og sukker. Rør melet i dejen og ælt den glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time, til den har dobbelt størrelse.

Kom marcipan, smør og sukker i en skål og ælt det til en sammenhængende remonce. Det er nemmest at bruge en køkkenmaskine eller hænderne.

Rul dejen ud til et rektangel, ca. 40 x 20 cm, på et meldrysset bord. Fordel marcipan-remoncen på dejen og rul den sammen til en roulade på den brede led. Skær dejen i 15 tykke snegle. For et ildfast fad, ca. 20 x 30 cm, med et stykke bagepapir og læg sneglene heri. Drys evt. med perlesukker på toppen. Lad dem efterhæve i ca. 30 minutter og bag dem i 25-30 minutter ved 200 grader, til de er gyldne og gennembagte. Hvis de bliver for mørke på toppen, kan de dækkes til med et stykke stanniol, da det er vigtigt, de er helt gennembagte i bunden, før de tages ud af ovnen. Lad sneglene køle et par minutter, før de flyttes over på ovnristen vha. bagepapiret. Spis sneglene afkølede eller lune.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)