Som nogle måske kan huske, så præsenterede jeg for en god måneds tid siden, en cremet pastasalat med bacon, som Morten og jeg havde fået serveret hos et vennepar. Det var altså en virkelig god pastasalat, så forleden dag forsøgte jeg selv at kopiere den, om end jeg endte med at få lavet en del om på opskriften, inden salaten var færdig. Skæbnen ville oven i købet, at den ene halvdel af det par, hos hvem vi første gang fik pastasalaten serveret, spiste med den aften, så det var ikke uden nervøsitet, at jeg satte salatskålen på bordet og afventede dommen 😉

Jeg bruger som regel fuldkornspasta. Det indeholder mange flere kostfibre, hvilket dels betyder at det mætter i meget længere tid, men derudover synes jeg altså også, at det smager rigtig godt. Der er ligesom lidt mere at tygge på sammenlignet med hvid pasta. Omvendt er der så også tidspunkter, hvor jeg aldrig kunne drømme om at bruge fuldkornspasta, fx skal en spaghetti carbonara bare være med almindelig hvid pasta, i hvert fald efter min mening, men både lasagne og spaghetti bolognaise kan jeg rigtig godt lide med fuldkornspasta. Denne her pastasalat blev derfor også lavet med fuldkornspasta og jeg synes selv, det fungerer rigtig godt og giver en god fylde til salaten.

Udover fuldkornspasta tilføjede jeg også lidt flere grønsager til salaten i stedet for blot at nøjes med de foreskrevne majs, ærter og løg. Der kom således både broccoli i små buketter og peberfrugt i skålen og da jeg nu var i gang, syntes jeg lige så godt, jeg kunne tilsætte lidt protein i form af stegt kylling i små tern.

Som sagt så gjort og det endte med at blive en meget lækker og mættende pastasalat med smæk på smagen og fokus på sundheden, på trods af både kylling og baconstykker. Vi spiste stort set det hele til aftensmad og resten gemte vi til frokost dagen efter, hvor salaten var lige så god, så det kan den altså også bruges til, hvis man er træt af 4 halve med leverpostej i madkassen.

Dommen fra ophavsmanden lød for øvrigt, at det var en rigtig lækker pastasalat – om end den lå lidt langt fra originalen, hvis jeg havde forsøgt at følge opskriften, hvilket jeg jo kun kunne give ham ret i. Men det havde jeg jo heldigvis ikke 🙂

Cremet pastasalat med kylling og bacon

Total: 30 minutter
Antal: 4 personer
Print

Ingredienser

  • 350 gr pastaskruer eller penne (gerne fuldkornspasta)
  • 200 gr broccolibuketter
  • 1 rød peberfrugt (skåret i små tern)
  • 250 gr ærter
  • 1 ds majs
  • 1 rødløg (finthakket)
  • 2 stk stegt kyllingebryst (skåret i mindre tern)
  • 1 pk bacon i tern (ristet på panden)
  • ½ liter creme fraiche
  • 3 spsk citronsaft
  • 3 tsk sennep (gerne sød sennep)
  • 1 fed hvidløg (presset)
  • 3 tsk tørrede dildspidser
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk groft salt
  • peber

Tilberedning

  1. Kog pastaen efter anvisningen på pakken og afdryp den. I en skål blandes pasta, broccolibuketter, peberfrugt, ærter, majs, løg, kyllingetern og bacon. Dressingen røres sammen og smages til inden den vendes sammen med salaten. Lad pastasalaten trække på køl, gerne et par timer. Inden servering røres salaten grundigt rundt, hvis dressingen er sunket lidt til bunds, så den er jævnt fordelt. Server evt. med groft brød.

 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)