Fedtfattig gulerodskage…

12 kommentarer
Kager, Nem kage, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Jeg er som bekendt ikke specielt bange for at bruge lidt smør, sukker eller fløde i madlavningen og heller ikke når jeg bager. Jeg lever efter den overbevisning, der hedder “lidt men godt” og ofte kan det jo være en klat smør eller en lillebitte sjat fløde, som lige afrunder smagen og giver det sidste touch. Men vi lever i en tid, hvor der bliver flere og flere overvægtige danskere. Derfor skal der bestemt også være plads til kageopskrifter her på bloggen, der ikke indeholder hverken smør eller fløde, og derfor vil jeg i dag skrive opskriften på en lækker, fedtfattig gulerodskage.

Jeg synes, de fleste fedtfattige kager, købte som hjemmelavede, mangler både saft og kraft. De er tamme i smagen og for det meste noget tørre i konsistensen. Det har jeg forsøgt at undgå ved at fylde kagen med saftig, revet gulerod og godt med krydderier og jeg synes selv, det er lykkedes rigtig godt. Kagen er blød og svampet og de mange krydderier smager godt igennem.

Er man ikke til en alt for krydret kage, så kan man droppe både stødt allehånde og nellike og nøjes med at bruge kanel. Desuden kan man tilsætte rosiner eller måske hakkede valnødder til kagen. Bare man husker, at valnødder også indeholder fedt og selvom det er af den gode slags, så tæller det jo stadig i det endelige regnskab. En kalorie er en kalorie.

Der er sukker i denne her kage, så man skal altså være opmærksom på, at den er fedtfattig, eller fedtfri om man vil, men ikke sukkerfri. Dog er der ca. 180 kcal i en skive kage, hvis man deler den færdige kage i 10 tykke skiver, hvilket jeg ikke vil betegne som slemt. Serverer man kagen for folk, som gerne vil tabe et par kilo, vil et stykke kage altså kunne gøre det ud for et større mellemmåltid, der som bekendt bør ligge på mellem 100-200 kcal. Dog skal man selvfølgelig ikke gøre det til en vane, at skifte sine fornuftige mellemmåltider ud med kage, men engang imellem synes jeg, det er helt i orden.

Jeg har valgt ikke at overtrække den færdige kage med hverken chokolade eller (flødeoste)glasur, men det er jo op til den enkeltes smag og behag. Jeg synes sagtens, at kagen kan spises uden yderligere pynt, men det er da klart, at den bliver lidt festligere – også rent udseendesmæssigt, hvis man lige overtrækker toppen.

4 fra 1 stemme

Gulerodskage (fedtfattig)

Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Bagetid1 t
Samlet tid1 t 15 min
Antal: 10 stk

Ingredienser

 • 3 æg
 • 175 gr sukker
 • 200 gr hvedemel
 • 2 tsk bagepulver
 • 1 nip salt
 • 2 tsk stødt kanel
 • ½ tsk stødt allehånde (kan udelades)
 • ½ tsk stødt nellike (kan udelades)
 • 300 gr revne gulerødder

Fremgangsmåde

 • Pisk æg og sukker let og luftigt.
 • Sigt melet sammen med bagepulver og krydderier og vend det hele i dejen sammen med de revne gulerødder.
 • Kom dejen i en mellemstor franskbrødsform foret med bagepapir.
 • Bag kagen ved 175 °C (varmluft) i ca. 1 time, til den er gennembagt. Prøv evt. at stikke et lille træspyd i kagen for at tjekke, at den ikke er rå i midten.
 • Lad kagen køle af på ovnristen og nyd den lun eller kold i tykke skiver.
 • Opbevar kagen ved stuetemperatur i en plastpose. Den kan også fryses.
Pga. alle de revne gulerødder bliver kagen ikke tør, men holder sig blød og svampet i flere dage.

Husk at man også kan følge med via bloggens facebookside og finde opskrifterne i Maden i mit liv App. Appen er 100 % reklamefri og opdateres hver uge med nye opskrifter + ugens madplan. Og så er det nemt og hurtigt at gemme og finde favoritopskrifterne.

12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Pia
8 år siden

Mmmmmmmmmmmmm…… Den har jeg lavet idag. Kom hakkede walnødder i da kæresten kan leve af walnødder. NØJ den er god. Og vanedannende.. 🙂

Pia
8 år siden

Ja jeg har lige spurgt om jeg skulle tage halvdelen med til min venindes forældre. Svaret fra kæresten var “nej, det var da en dårlig ide. Lad den blive hjemme”… 😀

Camilla
5 år siden

Varmluft eller alm. Ovn?

Magnus
4 år siden

Hejsa
Jeg har tænkt mig at lave muffins ud af denne her lækre opskrift og har tænkt på hvad bagetemperatur og bagetid skal være?? Og er der nogle ting du vil ændre i opskriften…?

Tusind tak for en rigtig god blog

Magnus
4 år siden

Tak for svaret!
Kom bare lige til at tænke på hvor mange muffins du tror der bliver til? Det er jo ret praktisk at vide 😀

Meluna Berg
1 år siden

Hej
Hvor er det en dejlig svampet kage, jeg kommer rosiner i og kakao glasur på. Uuhhmm den er god selv mine gæster vil have opskriften. 😊

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)