Det er efterhånden ved at være en del år siden, at jeg sidst har haft en gulerodskage på bloggen, men den er altid vanvittig populær, så nu syntes jeg, den skulle have en renæssance. Sidste gang jeg bloggede om den, blev kagen bagt i anledning af min mosters fødselsdag og det gjorde den faktisk også denne gang, så måske skal jeg bare lave det til en tradition at bage og blogge om gulerodskager til hendes fødselsdag. Nu skal ret jo være ret – det var faktisk min mor, som havde bestilt kagen og dermed også bestemt hvilken slags det skulle være. De to damer, min mor og min moster forstås, har nemlig tradition for at komme med kager til hinandens fødselsdage. På den måde kan fødselaren slippe for at tænke på kage til gæsterne og i stedet hygge sig og nyde dagen.
Jeg havde undervisningsfri i fredags, hvor min moster fyldte år, så jeg bagte kagen om formiddagen, lod den køle helt af og pyntede den først med cream cheese frosting, lige inden vi skulle af sted om aftenen. Normalt smører jeg bare glasuren på med en palet eller en kniv, men da det nu var fødselsdag, kom jeg den i stedet i en sprøjtepose og lavede en helt passe små rosetter på toppen af kagen.
Til sidst blev kagen pyntet med en lille håndfuld frysetørrede hindbær – hakkede valnødder eller lidt fintrevet økologisk citronskal ser også fint ud ovenpå flødeosten og endelig kan man jo gøre som bageren og forme en lille orange marcipangulerod med en grøn top.

Gulerodskage med flødeosteglasur
Ingredienser
- 200 gr brun farin
- 150 gr sukker
- 2½ dl smagsneutral olie
- 4 æg
- 2 tsk natron
- 2 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt nellike (kan udelades)
- 1/2 tsk groft salt
- 300 gr hvedemel
- 250 gr revet gulerod (ca 3-4 stk)
- 100 gr valnødder (hakkede)
- 75 gr rosiner
Flødeosteglasur
- 300 gr flødeost naturel
- 125 gr flormelis
- 1 usprøjtet citron (revet skal og saft)
Fremgangsmåde
- Kom farin, sukker og olie i en skål og pisk det sammen.
- Tilsæt herefter æg og pisk til en skummende og cremet blanding.
- Rør natron, kanel, nelliker, salt i dejen og hvedemel i dejen.
- Tilsæt tilsættes gulerødder, valnødder og rosiner og det hele vendes sammen.
- Fordel dejen i en springform (ca. 22-24 cm) foret med bagepapir.
- Bag kagen ved 180 °C (alm. ovnfunktion) i ca. 1 time og 20 minutter, indtil kagen er gennembagt. Tjek evt. ved at stikke et træspyd i midten af kagen. Bliver kagen for mørk under bagningen, så dæk den til med et stykke stanniol.
- Fjern springformen og lad kagen afkøle på bageristen.
Flødeosteglasur
- Rør flødeosten sammen og flormelis sammen og tilsæt citronskal og -saft.
- Smag til. Måske skal der bruges lidt mere flormelis eller citron.
- Fordel glasuren på den kolde kage. Brug evt. en sprøjtepose med stjernetyl.
- Pynt evt. med frysetørrede hindbær, valnødder eller citronskal på toppen.
- Kagen kan sagtens bages dagen i forvejen. Evt. rester kan holde sig i 2-3 dage, hvis de pakkes godt ind. Kagen kan desuden fryses – dog bedst uden glasur.
Den ser jo helt majestætisk ud 😀 Elsker altså bare flødeostglasur – så er det næsten lige meget hvad der er nedenunder. meeen, en god gulerodskage er nu heller ikke at kimse ad (;
– Anne
Anne – Majestætisk!!! Den var god 🙂 Flødeostglasur er nemlig bare så godt, men jeg eeeelsker altså også gulerodskage. Den der krydrede, varme smag er så lækker 🙂
Mange hilsner fra
Anne.