Det er efterhånden ved at være noget tid siden, jeg sidst har fabrikeret en eller anden form for saltet/krydret//sød mandel- eller nøddeblanding. Jeg tror faktisk, sidste gang var, da jeg lavede honningristede peanuts i sommers og det på trods af, at nødder og mandler faktisk hører til blandt mine yndlingssnacks. Men forleden faldt jeg over et billede af en portion søde, saltede mandler og så kom trangen til nogle mandler altså bare op i mig. I dag gjorde jeg så noget ved det og gik i køkkenet og fremstillede en portion af de honningklistrede og saltede basser.

Opskriften er nem, som i rigtig nem! Der skal faktisk kun bruges 3 ingredienser, nemlig mandler, honning og lidt salt og det tager omkring 10 minutter at lave en portion, så måske det var noget, næste gang man ikke lige kan finde på tilbehør til en velkomstdrink? På trods af at de er honningglaserede, er de blanke mandler faktisk ikke overdrevent klistrede og drysset med lidt havsalt vil de pynte i enhver snackskål. De kan dog ikke tåle at stå fremme i en skål i flere dage, da de kan suge fugt fra luften og dermed begynde at klistre let, men hvis de opbevares i en bøtte og man bare hælder en passende portion i en skål, så går det helt fint.

Jeg valgte at kværne havsaltet over mandlerne, da jeg godt kan lide, at saltet lægger sig i et tyndt lag på skallen, men vil man hellere have lidt større saltkrystaller, drysser man bare saltet over mandlerne med fingrene.

Honningristede og saltede mandler.

125 gr mandler

1 tsk honning

1 spsk vand

havsalt

Rist mandlerne let på en tør, hed pande i et par minutter og vend dem jævnligt, til de dufter. I en lille skål røres honningen ud i vandet. Tag panden af varmen og hæld honningvandet ud over mandlerne. Rør godt rundt, så alle mandlerne bliver flot blanke. Sæt panden tilbage på varmen og rør rundt til al vandet er fordampet og mandlerne glaserede – det tager et par minutter. Hæld mandlerne ud på et stykke bagepapir og skil dem ad. Drys eller kværn havsalt på mandlerne og lad dem køle af. Opbevar mandlerne i en lufttæt beholder.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)