Som nogle måske kan huske, så bloggede jeg for en god måneds tid siden om en cremet pastasalat med bacon, som Morten og jeg havde fået serveret hos et vennepar. Det var altså en virkelig god pastasalat, så forleden dag lavede jeg den endnu engang, om end jeg endte med at få lavet en del om på opskriften, inden salaten var færdig. Det blev således til en cremet pastasalat med kylling, bacon og grønt.

Først om fremmest bruger som regel fuldkornspasta til pastasalater. Det indeholder mange flere kostfibre, hvilket betyder at det mætter i meget længere tid, men derudover synes jeg altså også, at det smager rigtig godt. Der er ligesom lidt mere at tygge på sammenlignet med almindelig, hvid pasta. Omvendt er der så også tidspunkter, hvor jeg aldrig kunne drømme om at bruge fuldkornspasta, fx skal en spaghetti carbonara bare være med almindelig hvid pasta, i hvert fald efter min mening. Men både lasagne og spaghetti bolognaise kan jeg rigtig godt lide med fuldkornspasta. Denne her pastasalat blev derfor også lavet med fuldkornspasta og jeg synes selv, det fungerer rigtig godt og giver en god fylde til salaten.

Udover fuldkornspasta tilføjede jeg også lidt flere grønsager til salaten i stedet for blot at nøjes med de foreskrevne majs, ærter og løg. Der kom således både broccoli i små buketter og peberfrugt i skålen og da jeg nu var i gang, syntes jeg lige så godt, jeg kunne tilsætte lidt stegt kylling i små tern. Som sagt så gjort og det endte med at blive en meget lækker og mættende pastasalat med smæk på smagen og lidt ekstra fokus på sundheden, på trods af baconstykkerne.

Vi spiste stort set det hele til aftensmad. Resten gemte vi til frokost dagen efter, hvor salaten var lige så god, så det kan den altså også bruges til, hvis man er træt af 4 halve med leverpostej i madkassen. Og pastasalaten er selvfølgelig også oplagt at tage med på stranden eller skovturen på en varm sommerdag.

Print opskrift Pin opskrift
4.54 fra 15 stemmer

Pastasalat med kylling og bacon

Samlet tid30 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 350 gr pastaskruer eller penne (gerne fuldkornspasta)
 • 200 gr broccolibuketter
 • 1 rød peberfrugt (skåret i små tern)
 • 250 gr ærter
 • 1 ds majs
 • 1 rødløg (finthakket)
 • 2 stk stegt kyllingebryst (skåret i mindre tern)
 • 1 pk bacon i tern (ristet på panden)

Dressing

 • ½ liter creme fraiche
 • 3 spsk citronsaft
 • 3 tsk sennep (gerne sød sennep)
 • 1 fed hvidløg (presset)
 • 3 tsk tørret dild
 • 2 tsk sukker
 • 2 tsk groft salt
 • peber

Fremgangsmåde

 • Kog pastaen efter anvisningen på pakken og afdryp den. 
 • Bland pasta, broccolibuketter, peberfrugt, ærter, majs, løg, kyllingetern og bacon i en skål. 
 • Rør dressingen sammen og smag den til, inden den vendes sammen med salaten. Lad pastasalaten trække på køl, gerne et par timer.
 • Inden servering røres salaten grundigt rundt. Server evt. med groft brød.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)