En skøn lille lækkerbisken, som man ofte kan købe i specialforretninger eller delikatessebutikker, men de er faktisk så nemme at lave, at man lige så godt kan gøre det selv. Og når det nu er så nemt, at lave dem selv, så kan det jo godt undre mig, hvorfor det er så længe siden, jeg sidst har bagt en portion, men fakta er altså, at det er flere år siden, så nu syntes jeg, at de måtte have en renæssance. Til gengæld kan de holde sig temmelig længe, så da jeg alligevel var i gang, bagte jeg en ordentlig portion.

 

 

Fordelen ved de hjemmelavede er desuden, at man selv bestemmer størrelsen. Jeg mener personligt, at dem man kan købe er alt for små. Næææh, sådan en stor, lækker og sprød biscotti, som man kan sidde og gnave af rigtig længe til en kop te, det ved man hvad er. Og hvis man ikke spiser dem alle sammen på én gang, så er de meget dekorative at have stående fremme i et fint glas med låg.

Biscotti med mandler.

ca. 15 stk.

125 gr hvedemel

125 gr sukker

1/2 tsk bagepulver

50 gr hele mandler

1 æg

4-5 spsk vand.

Hvedemel, sukker, bagepulver og mandler kommes i en skål og samles med ægget og lidt vand, til en let klistret og sammenhængende masse. Vend dejen ud på en bageplade med bagepapir og form den til en lang pølse som trykkes flad – den skal være omkring 1,5 cm høj. Bag pølsen ved 180 grader i ca. 20 minutter til den er gylden. Tag pladen ud af ovnen og skær pølsen i 15 lige store stykker. Adskil stykkerne, stil dem tilbage på bagepladen og bag dem i yderligere 20 minutter ved 180 grader. Lad de sprøde biscotti afkøle på ovnristen, inden de opbevares i en lufttæt beholder.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)