Denne her snack er så nem, at man tror det er løgn. Hvorvidt det så er en fordel eller en ulempe, at de sprøde tortillastrimler samtidig smager fantastisk og er yderst vanedannende, vil jeg lade være op til den enkelte at vurdere.
Jeg vil tillade mig at kalde dem for en “sundere” snack og det står jeg ved – i hvert fald hvis man sammenligner dem med chips og lign. Udover hvedetortillaer, som naturligvis kan erstattes af majs eller fuldskornstortillaer, brugte jeg 1 spsk olie og krydderier, så selvom de ikke kan sammenlignes med grønsagsstænger og den slags, så er vi altså stadig i den sundere ende, rent kaloriemæssigt.
Jeg havde en avocado liggende, som var til den temmelig modne side, så den blev moset sammen med lidt chili, hvidløg, citron og salt til en hurtig guacamole. Og da jeg alligevel havde et brev med noget mexicansk spice mix liggende i skabet, krydrede jeg med det. Et alternativ kunne være at bruge lidt bbq krydderi, løgpulver, mild chili pulver, paprika eller måske lidt friskrevet parmesan. Jeg kunne også forestille mig, at hvidløgspulver eller måske bare “au naturel” med en lille smule havsalt ville være godt – navnlig hvis man skal bruge dem til en at dyppe i en krydret dip.
Jeg kan forestille mig, at man sagtens vil kunne lave snacks’ene i forvejen, hvis de eksempelvis skal serveres for gæster. Hvis man har lavet dem i meget god tid, kan man sætte dem i ovnen i 2 minutter ved 200 grader lige inden servering, så de igen bliver knasende og sprøde. Derefter anrettes de i en skål eller kurv og sættes lune og velduftende på bordet. That’s it.
Sprøde tortillasnacks
Ingredienser
- 4 stk tortillapandekager
- 2 spsk olie
- 2 spsk mexicansk krydderi
- salt
Fremgangsmåde
- Klip tortillapandekagerne i strimler eller trekanter med en saks. Kom strimlerne i en stor frysepose og hæld olie og krydderier ved. Ryst posen godt, så olie og krydderier fordeles på alle strimlerne. Fordel strimlerne på et stykke bagepapir, drys med lidt salt og bag dem ved 200 grader varmluft i 6-10 minutter, til de er gyldne og sprøde. Afkøl og nyd.
Det skal helt klart prøves. Vil kun havde salt på. Men syntes det er smart.
Anna-Sofie – Salt er bestemt også lækkert. Og jeg lover dig, at de smager skønt, så det er bare med at komme i gang 🙂
Mange hilsner fra
Anne.
Hej, Jeg har fulgt din blog længe. Hvorfor kommer der nu pludselig irriterende reklamer på? Jeg overvejer at skifte ‘opskriftkilde’ nu.
Hvorfor reklamer – Jeg beklager selvfølgelig, hvis reklamerne er så generende og forstyrrende for din læsning af indlæggene og opskrifterne, at du bliver nødt til at droppe min blog. Nu ved jeg jo ikke, hvor længe du har fulgt bloggen, men siden jeg indgik samarbejde med WebHQ d. 1-1-2012, har der været reklamer på min blog. Langt de fleste af de større madblogs har faktisk reklamer på i dag, men da vi i sin tid skulle have udarbejdet reklamernes placering på min blog, forlangte jeg, at de blev sat på et sted, hvor de ikke forstyrrede læsningen af de forskellige indlæg. Dette er grunden til, at man kun finder reklameindlæg i toppen af bloggen og en sjælden gang som baggrund. Størstedelen af tiden, vil man derfor overhovedet ikke kunne se, at der er reklamer på bloggen, hvis man scroller ned og læser de forskellige indlæg, idet reklamerne er placeret ovenover bloggens overskrift og ALDRIG imellem de forskellige indlæg eller som lydreklamer i siden af bloggen, der aktiveres, hvis man rammer dem med musen.
Det at blogge er en hobby, men jeg må også se i øjnene, at jeg som studerende lever på en SU og derfor fungerer det at blogge som en form for studiejob for mig. Man bliver ikke rig af, at have reklamer på sin blog, men det er altså rart at få lidt lommepenge tilsendt en gang imellem, som kan bruges på at købe lidt ekstra, lækre råvarer som kan fremtrylles til mad, som igen kan bringes på bloggen.
Håber det var svar på dit spørgsmål 🙂
Mange hilsner fra
Anne.
Prøv lige dessertudgaven – steg i olie og drys med sukker og kanel. Det fik jeg for mange år siden på en dadel-festival i Californien. Jeg forspiser mig ellers aldrig, men dengang fik jeg ALLE de dadler, jeg kunne tykke, og de er stadig det bedste, jeg ved.
Elsebeth – Det lyder som et lækkert alternativ. Det må jeg prøve næste gang 🙂
Kærlig hilsen fra
Anne.
Jeg har lavet dem endnu mindre, og brugt dem som tilbehør til salat. Vendt i en smule olie fra chili-hvidløg ?
Jette – Åhh det lyder også som en god ide. Kunne faktisk også godt forestille mig, at de kunne serveres til en portion chili con carne – sådan lidt mindre, som du også har gjort 😀
Lyder som en fantastisk ide, især fordi der altid er tortillapandekager til overs som bare smides ud, fordi de bliver tørre inden man næste gang skal bruge disse. Pia
Pia – Det er nemlig supersmart til de der tortillas, som bare altid bliver til overs og så smager de oven i købet fantastisk 😀
Hejsa
Fin blog – men ærgrer mig over at muligheden for at gemme på pinterest er fjernet?
Det er dér jeg samler alle mine opskrifter og det er en skam at dine ikke længere kan ‘komme med’
Mvh. Mona
Mona – Muligheden for at gemme på pinterest er der skam stadig, men i forbindelse med opdateringen af designet på min blog, er mine opskrifter blevet sat op på en ny måde. I det nye system finder man pinterest symbolet i selve opskriften, men det er desværre ikke muligt at tilgodese både de “gamle” og de “nye” opskrifter på én gang. Derfor er jeg pt er i gang med at opsætte alle mine MANGE gamle opskrifter i det nye system, men det tager selvfølgelig noget tid med en blog, som indeholder så mange opskrifter som min efterhånden gør 😀 Hvis du klikker ind på en af mine nyeste opskrifter, vil du kunne se pinterest symbolet i opskriften 😀
Mange hilsner fra
Anne-Kathrine
Hvad er mexicansk krydderi
Louise – Man kan indimellem købe forskellige slags krydderiblandinger med mexicansk krydderi – det er typisk en blanding af spidskommen, oregano, paprika, chili og lign. Jeg har på et tidspunkt haft en blanding stående fra Santa Maria, men jeg ved ikke, om de stadig laver dem. Prøv evt. at google mexicansk krydderi, så kunne der godt dukke nogle forhandlere op 😀
Hvor lang tid kan hold sig?
Thea – Jeg vil skyde på, at de kan holde sig et par uger, hvis du pakker dem godt ind. Bliver de alligevel lidt bløde, så kan du give dem et par minutter i en varm ovn, til de er blevet sprøde igen 😀