I dag er det Valentines day eller Valentins dag, idet vi befinder os i Danmark. Jeg er en af dem, der ikke synes, det gør noget, at man fejrer hinanden en dag om året. Jeg synes faktisk det er lidt hyggeligt. Og jo, de har da ret, dem som siger, at de gerne vil overraskes med spontane gaver og blomster i stedet for på en fast dag, det vil jeg da også gerne, men jeg vil altså også gerne have en lille bitte blomst eller inviteres ud at spise på Valentins dag 🙂

Sidste år var vi jo i New York lige op til Valentins dag og jeg skal da lige love for, at de får den dag fejret over there. Der er ikke den ting, der ikke kan symbolisere Valentine, om det så er slikgiganterne, så laves der særlige Valentines special edition, fx lyserøde M&M’s.

Herhjemme går vi jo ikke helt så meget op i det og jeg kan da heller ikke forestille mig, at Toms eksempelvis pludselig begynder at lancere lyserøde frøer op til d. 14. februar, men sørme om der ikke alligevel er lange køer af romantiske mænd ved blomsterhandlerne i dag. Og jeg har det fra allernærmeste kilde, for kæresten er lige komme ind ad døren med en stoooooor, flot buket blomster til mig – og det var faktisk ikke noget jeg havde forventet. Jeg har ikke købt blomster til ham, men til gengæld har jeg lavet en lækker dessert, som vi skal have til kaffen i aften.

Årets Valentins kage er egentlig ret simpel, men jeg har sådan på fornemmelsen, at den smager fantastisk. Det er en klistret og svampet browniebund og ovenpå har jeg fordelt et lag luftig hindbærmousse. Den sød-syrlige mousse og den chokoladetætte brownie må simpelthen være et match made in heaven. Måske er det ikke den mest elegant pyntede kage, som jeg endnu har frembragt, men jeg syntes altså, at der skulle en form for chokoladepynt og hjerter på, så sådan blev det.

 

 

Og med opskriften på kagen, vil jeg gerne ønske Jer alle sammen derude en rigtig god Skt. Valentins dag.

Brownie med hindbærmousse.

125 gr smør

125 gr mørk chokolade

2 æg

125 gr sukker

125 gr brun farin

100 gr hvedemel

2 spsk kakaopulver

1 tsk bagepulver

1 knsp salt

Kom smør og chokolade i en lille gryde og smelt det sammen over svag varme. Rør rundt til det er helt glat. Pisk æg, sukker og brun farin til en luftig æggesnaps. Bland chokoladesmørret i æggesnapsen og pisk det sammen. Bland hvedemel, kakaopulver, bagepulver og salt sammen og vend det forsigtigt i chokolademassen. For en springform, ca 24 cm i diameter, med bagepapir i bunden og sæt evt. også en strimmel på kanten. Hæld chokoladedejen heri og bag kagen ved 175 grader i 25-30 minutter, til brownien lige netop har sat sig. Prøv evt. at stikke et lille træspyd ned i midten af kagen. Lad kagen køle helt af på ovnristen.

Hindbærmousse.

200 gr frosne hindbær

50 gr flormelis

2 blade husblas

1/2 L piskefløde

Husblas sættes i blød i koldt vand. Sæt hindbærrene over varmen i en lille kasserolle sammen med flormelis, indtil de er kogt let ud. Tag gryden af varmen, knug vandet af husblassen og kom den direkte op i den varme hindbærsauce. Rør godt rundt så husblassen smelter, hæld det hele i en skål og stil det til side.
Pisk fløden til let skum. Kom 1/3 af skummet i skålen med den lune hindbærsauce og pisk godt igennem. Kom derefter hindbærskummet tilbage i skålen med flødeskum og vend det hele forsigtigt sammen. Kom moussen i en sprøjtepose med stjernetyl i bunden, men uden at der er klippet hul, så moussen kan flyde ud. Læg moussen i køleskabet et par timer, til den har sat sig og er helt kold.

Klip hul i sprøjteposen og træk tyllen ud, så den sidder, som den skal. Sprøjt hindbærmousse ud på den afkølede browniebund, så bunden er dækket. Pynt evt. kagen med chokoladepynt – hvide chokoladespåner ser også godt ud. Lad kagen stå på køl, til den skal serveres.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)