I denne her weekend har det været fastelavn og i dag er det så fastelavnsmandag. Da min mor var lille, havde børnene fri fra skole fastelavnsmandag, så de kunne gå rundt til dørene og synge og rasle, men sådan er det ikke længere og da jeg var lille, sang vi kun om søndagen. Vi ville formentlig heller ikke rigtig have fået noget ud af at gå rundt til dørene og synge mandag, for at dømme efter morgentrafikken så er der ikke ret mange, der holder fri i dag.

Nå, men fastelavnsboller skal der jo til, når det er fastelavn, så vi havde aftalt at drikke eftermiddagskaffe sammen med mine forældre i går og jeg ville så bage fastelavnsboller. Valget faldt på en portion gammeldags, lukkede fastelavnsboller med vanillecreme og marcipan. Jeg bilder mig ind, at jeg har fundet de vises sten, når det kommer til gammeldags fastelavnsboller. Eller sagt på en anden måde, efter i 15 år at have prøvet et hav af forskellige opskrifter, som aldrig var helt perfekte, stødte jeg ind i denne her og den er blevet brugt lige siden. Og ved I hvorfor? Jeg har endnu ALDRIG oplevet, at der er sluppet så meget som en enkelt dråbe creme ud af bollerne under bagningen. Hvor har jeg mange gange oplevet, at stå magtesløs og kigge ind i ovnen, mens bolle efter bolle lækkede og cremen flød rundt på pladen. Og det på trods af ekstrem omhyggelig foldning af dejen og pensling med æg, men det sker ikke længere.

 

 

Denne her dej er perfekt, smager skønt, er nem at lave og holder på ALT fyldet. Ren win win og det bliver formentlig dem jeg bager mange år endnu. Opskriften bragte jeg sidste år og den ligger her.

Men når nu det er fastelavn og i øvrigt også første gang i år jeg overhovedet bager fastelavnsboller, så fik jeg også lyst til at lave en portion af dem med flødeskum, flødecreme, hindbær og en makron i midten, så sådan blev det. Til min fars store glæde 😉 Desuden kan de gammeldags fastelavnsboller jo fryses, så jeg var ikke så bange for, at vi skulle ende med at stå med alt for mange fastelavnsboller, som vi slet ikke kunne spise. Fastelavnsbollerne med fløde er en “snyde-udgave”, så de er meget meget nemme at lave, men de smager skønt og jeg høster stor ros for dem hver gang. Opskriften blev ligeledes bragt sidste år og den ligger her.

Og med disse to opskrifter på skønne fastelavnsboller, som vi mæskede os i i går, vil jeg gerne ønske Jer alle sammen en god fastelavn. Og nu skal vi rigtigt til at faste……………..eller noget 😉

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)