Kokosmakroner med marcipan – nem opskrift.

4 kommentarer
Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Nem kage, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Jeg har undervisningsfri i dag, hvilket betyder at jeg skal forestille at sidde hjemme og læse. Så da kæresten var kørt på arbejde og Villy og jeg havde gået vores morgentur, gik jeg i gang med bøgerne. Jeg nåede faktisk en hel del, af det jeg havde planlagt, så ud på formiddagen syntes jeg godt, jeg kunne tillade mig at indstille læsningen for i dag og i stedet finde på et eller andet i køkkenet. Og det blev til de her lækre kokosmakroner med marcipan.

Knasende sprøde udenpå og bløde og svampede indeni – lige som en kokosmakron skal være, i hvert fald hvis man spørger mig. Egentlig bager jeg kokosmakroner alt for sjældent, i hvert fald i betragtning af hvor nemt det er, men når jeg så bager dem, laver jeg til gengæld en ordentlig portion, så nu har vi ikke mindre end 25 store kokosmakroner liggende i en kagedåse – gad vide hvor længe de kommer til at holde?

Denne her opskrift er med marcipan, hvilket giver de færdige makroner en lækker sej og svampet midte. Den er også med hele æg i stedet for æggehvider, hvilket jeg foretrækker, fordi jeg altid glemmer, at jeg har en skål med æggeblommer stående og så ender jeg med at smide dem ud. Udover marcipan og æg indeholder kagerne faktisk kun yderligere to ingredienser, nemlig kokosmel og sukker. Nååå ja, og så et nip hvedemel, men er det ikke sådan noget man stort set altid har på lager?

Bunden dyppede jeg i en god, mørk chokolade – det giver altså lige det sidste. Men har man ikke chokolade på lager, så skal det ikke afholde nogen fra at bage dem, de smager også dejligt uden.

Ingen bedømmelser

Kokosmakroner med marcipan

Bagetid15 min
Samlet tid35 min
Antal: 25 stk

Ingredienser

 • 250 gr kokosmel
 • 150 gr sukker
 • 150 gr marcipan (revet)
 • 1 spsk hvedemel
 • 2 æg
 • 100 gr mørk chokolade

Fremgangsmåde

 • Kom kokosmel, sukker, marcipan og mel i en skål og saml dejen med æggene.
 • Kniber det med at samle dejen så tilsæt vand 1 spsk ad gangen.
 • Tril dejen til kugler lidt større end valnødder, form dem til toppe og sæt på en bageplade med bagepapir.
 • Bag kokosmakronerne ved 190 (varmluft) i 10-15 minutter, indtil de er gyldne.
 • Afkøl kokosmakronerne på bagepladen.
 • Smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad og dyp bunden af hver kokosmakron i chokolade. Lad kagerne tørre på et stykke bagepapir.
 • Opbevar kokosmakronerne i en lufttæt beholder. De kan holde sig i ca 1 uge. Kokosmakronerne kan desuden fryses.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Mari
9 år siden

Åh jeg elsker kokosmakroner -de minder mig om dejlige tider:-) Men får dem dog også alt, alt for sjældent.
De smager også supergodt med appelsinskal i:-)

Monna Persen
9 måneder siden

Mit barnebarn har glutenallergi kan jeg bruge lidt maizena eller kartoffelmel i stedet for hvedemel?
Iøvrigt tak for dine skønne opskrifter. 🤗👍
Mvh. Monna persen

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)