Da jeg var lille, var jeg ret vild med bananchips, som man kalder de tørrede og ristede bananer, som findes i diverse müsliblandinger eller købes i poser som “sundt slik”. Jeg smagte dem igen for et par år siden og der syntes jeg egentlig bare, de smagte mærkeligt. Sådan lettere syntetisk, søde og med en fedtet eftersmag. Måske er det bare mig, men faktum er, at jeg ikke rigtigt har spist dem siden. I hvert fald ikke før jeg fandt ud af, at man sagtens kan lave dem selv.

Bananerne skal helst være godt modne for det bedste resultat, altså gule med små brune prikker. Sådan nogle bananer er jo ofte lidt svære at skaffe, så jeg købte en klase svagt grønne bananer og gav mig til at vente på de brune prikker – godt modarbejdet af Morten, der med et par dages mellemrum stolt kunne proklamere, at nu havde han udryddet en af bananerne i skålen, der trængte til at blive spist!!!!! Altså hvornår lærer mænd at blive tankelæsere – han kunne da regne ud, at jeg skulle bruge en moden banan.

Endelig lykkedes det mig at få fat i en af de modne bananer, som blev skåret i ultra tynde skiver og placeret på en bageplade med bagepapir. Efter ca. 45 minutter i ovnen var der lækre og sprøde bananchips og smagen var ganske enkelt uovertruffen. Så ulig alle andre former for bananchips, som jeg har smagt, var disse her på en gang både søde og syrlige og smagte af…………tjaaaaaaa……….de smagte rent faktisk ligesom en rigtig banan. Det er først, når man har smagt den ægte vare, at man begynder at undre sig over, hvad de færdigkøbte bananchips egentlig smager af, for banan er det i hvert fald ikke.

Jeg ville gerne have en lidt dyb og karamelliseret smag i mine bananchips, så jeg satte ovnen på 125 grader og lod chipsene stå i 45 minutter, til de var gyldne og lettere lysebrune, hvorimod Valdemarsro nøjedes med at bage sine chips ved 100 grader og jeg kan se, at mine er noget mørkere end hendes. Det må jo være op til den enkelte at vurdere, hvor mørke man ønsker sine chips.

Bananerne bliver selvfølgelig lidt mere brune, end de bananchips man køber, hvilket er meget naturligt – det samme sker jo med æbler og pærer, der bliver skåret i stykker, medmindre man hælder citronsaft over. Man kan enten prøve at pensle lidt citronsaft på hvert bananstykke inden bagningen (jeg aner faktisk ikke, om det vil virke), eller man kan leve med det naturlige – jeg kan godt lide det naturlige.

Print opskrift Pin opskrift
No ratings yet

Bananchips

Samlet tid45 min
Antal: 50 stk

Ingredienser

  • 1 moden banan

Fremgangsmåde

  • Bananen skrælles og skæres i tynde skiver, som placeres på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag bananskiverne i ovnen ved 125 °C (varmluft) i ca. 45 minutter, indtil de er sprøde og gyldne. Bagetiden varierer fra ovn til ovn, så test evt. om en enkelt chip er sprød, inden hele pladen tages ud af ovnen.
  • Lad chipsene køle af på pladen og opbevar dem i en lufttæt bøtte.

Noter

Bananchipsene er perfekte i hjemmelavet müsli, hvis man da ikke spiser dem, lige som de er. De er meget vanedannende.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)