Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Hjemmelavede bananchips…

10 kommentarer
Snacks
Gå direkte til opskriften

Da jeg var lille, var jeg ret vild med bananchips, som man kalder de tørrede og ristede bananer, som findes i diverse müsliblandinger eller købes i poser som “sundt slik”. Jeg smagte dem igen for et par år siden og der syntes jeg egentlig bare, de smagte mærkeligt. Sådan lettere syntetisk, søde og med en fedtet eftersmag. Måske er det bare mig, men faktum er, at jeg ikke rigtigt har spist dem siden. I hvert fald ikke før jeg fandt ud af, at man sagtens kan lave dem selv.

Bananerne skal helst være godt modne for det bedste resultat, altså gule med små brune prikker. Sådan nogle bananer er jo ofte lidt svære at skaffe, så jeg købte en klase svagt grønne bananer og gav mig til at vente på de brune prikker – godt modarbejdet af Morten, der med et par dages mellemrum stolt kunne proklamere, at nu havde han udryddet en af bananerne i skålen, der trængte til at blive spist!!!!! Altså hvornår lærer mænd at blive tankelæsere – han kunne da regne ud, at jeg skulle bruge en moden banan.

Endelig lykkedes det mig at få fat i en af de modne bananer, som blev skåret i ultra tynde skiver og placeret på en bageplade med bagepapir. Efter ca. 45 minutter i ovnen var der lækre og sprøde bananchips og smagen var ganske enkelt uovertruffen. Så ulig alle andre former for bananchips, som jeg har smagt, var disse her på en gang både søde og syrlige og smagte af…………tjaaaaaaa……….de smagte rent faktisk ligesom en rigtig banan. Det er først, når man har smagt den ægte vare, at man begynder at undre sig over, hvad de færdigkøbte bananchips egentlig smager af, for banan er det i hvert fald ikke.

Jeg ville gerne have en lidt dyb og karamelliseret smag i mine bananchips, så jeg satte ovnen på 125 grader og lod chipsene stå i 45 minutter, til de var gyldne og lettere lysebrune, hvorimod Valdemarsro nøjedes med at bage sine chips ved 100 grader og jeg kan se, at mine er noget mørkere end hendes. Det må jo være op til den enkelte at vurdere, hvor mørke man ønsker sine chips.

Bananerne bliver selvfølgelig lidt mere brune, end de bananchips man køber, hvilket er meget naturligt – det samme sker jo med æbler og pærer, der bliver skåret i stykker, medmindre man hælder citronsaft over. Man kan enten prøve at pensle lidt citronsaft på hvert bananstykke inden bagningen (jeg aner faktisk ikke, om det vil virke), eller man kan leve med det naturlige – jeg kan godt lide det naturlige.

Ingen bedømmelser

Bananchips

Samlet tid45 minutter
Antal: 50 stk

Ingredienser

  • 1 moden banan

Fremgangsmåde

  • Bananen skrælles og skæres i tynde skiver, som placeres på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag bananskiverne i ovnen ved 125 °C (varmluft) i ca. 45 minutter, indtil de er sprøde og gyldne. Bagetiden varierer fra ovn til ovn, så test evt. om en enkelt chip er sprød, inden hele pladen tages ud af ovnen.
  • Lad chipsene køle af på pladen og opbevar dem i en lufttæt bøtte.
Bananchipsene er perfekte i hjemmelavet müsli, hvis man da ikke spiser dem, lige som de er. De er meget vanedannende.
Subscribe
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anna
10 år siden

Det er altså en mega god ide! mmh lækkert 🙂
Knus Anna
anna-mad.blogspot.dk

Hvadskalvibage/Mette
10 år siden

Må indrømme jeg synes dine ser mere lækre ud pga de er mørke.

Så det bliver også ved høj temperatur når jeg kaster mig over projektet (skal lige have de modne bananer først :-))

heidi
10 år siden

Jeg tror dem man køber er friturestegt og overhældt med sukker, så derfor er smagen helt anderledes. Jeg kunne også godt lide dem man køber, men efter at have lavet dem i dehydrator selv, har jeg heller ikke købt nogen 🙂
Bliver de i øvrigt helt sprøde i ovnen? For det gør de ikke i dehydratoren, det bliver sådan mere karamelagtigt i konsistens.

Elsebeth
10 år siden

Anne, skal bananen helst være lige bestemt moden og med helt gul skal, eller skal den være lidt til den mere faste side?
Jeg kunne tænke mig at lave nogle og sende til tvillingerne – de er altid helt vilde med mine pakker.

Elsebeth
10 år siden

Tak Anne, jeg kan da kun rose dig, hvis det lykkes for dig at lære danskerne, hvor dejligt modne bananer smager. Så mangler vi kun, at de også lærer at spise modne tomater – og at ingen af delene må komme i køleskabet!
Elsebeth