Rodfrugtpizza med pesto og skinke…

16 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Fast food, Hovedretter, Opskrifter, Svinekød
Gå direkte til opskriften

Forleden dag, da vi var i køkkenet i skolen, lavede et par af mine klassekammerater denne her pizza på rodfrugtbund med tomatpesto, ost, lufttørret skinke og til sidst toppet med frisk rucolasalat og den var simpelthen så lækker, at jeg var nødt til at forsøge at gøre dem kunsten efter.

Det skete så fredag aften, da vi havde mine forældre til spisning og de var, ligesom mig, meget begejstret for pizzaen, men den er altså også usædvanlig lækker. De søde og let karamelliserede rodfrugter, akkompagneret af den syrligt-søde tomatpesto, den bløde, smeltede ost og den salte skinke samt skarphed og knas fra rucolasalaten er ganske enkelt et match made in heaven. Og udover at den smager fantastisk, er den også glutenfri og kan derfor serveres for folk, der ikke tåler gluten eller spiser efter kostprincipper som fx LCHF. Fjerner man skinken, kan man desuden bruge pizza’en som en lækker vegetar-ret.

Jeg serverede en lille pizza til os hver, men man kan også bage én stor, firkantet pizza. Gør man det, kan den fx skæres ud i små stykker, der kan serveres som snacks til en drink. Bryder man sig ikke om lufttørret skinke, kan man i stedet erstatte den med en god chorizo. Og hvis man ønsker lidt mere “pift” i maden, kan man erstatte den revne mozzarellaost med revet chiliost eller bruge chili pesto i stedet for tomat.

5 fra 1 stemme

Rodfrugtpizza med pesto og skinke

Samlet tid30 min
Antal: 4 stk

Ingredienser

 • 3 pastinakker/persillerødder
 • 3 gulerødder
 • 4 æg
 • 4 spsk rød pesto
 • 100 gr revet ost
 • 8 skv lufttørret skinke
 • 1 bk frisk rucolasalat

Fremgangsmåde

 • Skræl pastinakker/persillerødder og gulerødder og skræl dem herefter i tynde spåner – enten med en tyndskræller eller med kartoffelskrælleren. 
 • Kom grønsags-spånerne i en skål og slå de 4 æg ud i grønsagerne. Rør blandingen godt sammen – brug evt. fingrene, det kan være det nemmeste. 
 • Bred grønsags-æggeblandingen ud til 4 pizzabunde på 2 bageplader med bagepapir. Bundene skal have størrelse som en lille frokosttallerken. 
 • Bag bundene i 10-15 minutter ved 200 ° C (varmluft), til æggemassen har sat sig og de er let gyldne i kanten.
 • Fordel tomatpestoen på de fire forbagte bunde og drys revet ost ovenpå. Øverst lægges skinken.
 • Bag bundene i yderligere 10 minutter ved 200 °C (varluft), til osten er smeltet og skinken har trukket sig let sammen. Lad bundene sætte sig et minuts tid, inden de løftes over på tallerkner og pyntes med en håndfuld rucolasalat øverst. Server straks.
Skal rodfrugtpizzaen skæres ud i små firkanter og serveres til en drink, fordeles ægge-rodfrugtblandingen bare i en stor firkant på en bageplade i stedet for i fire, små, runde pizzaer.
16 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Mari
9 år siden

Det ser sørme godt ud!
Den skal helt sikkert prøves snart.

Mari
9 år siden

Nu har jeg lavet den to gange inden for kort tid. Jeg er fuldstændig tosset med den sammensætning:-) Tak for opskriften:-)

Marianne
7 år siden

Hejsa.
Dette er en virkelig skøn pizza ? Du har rigtig mange gode opskrifter i går spise vi kyllingelasagne med fløde-tomatsauce &spinat og det var også godt. Dejligt at få noget nyt som er godt ? Ja og for det ikke skal være lyv bagte jeg også den anden dag stang med kanelremonce og crem, det løbe desværre ud, men det smagte nu skønt alligevel.
Se frem til flere lækker opskrifter.
Mange hilsner fra Marianne

Inga Schousen
3 år siden

Hej
Jeg forstod heller ikke det
med at brede grøntsags bl.a.
id på panden, så jeg har ikke
prøvet retten endnu
hilsen Inga

Bodil
4 år siden

Vedr. ugens opskrift på rodfrugtpizza:

Er jeg den eneste, der ikke ved, hvad du mener, når du skriver, at grønsagsæggeblandingen skal bredes ud i 4 pizzabunde?
Mener du for-bagte og færdigkøbte – for så er retten ikke nødvendigvis glutenfri?

Eller findes der særlige pizzaforme?

Tanja
3 år siden

Lækkert med glutenfri pizzabund. Jeg havde dog lidt problemer med temperaturen, idet noget af bundene blev brændt. Min ovn har altid skullet have 5-10 grader mere ved “normal” varme, men temperaturen skal åbenbart nedjusteres ved varmluft.
Da jeg blev bange for brændte bunde, fik jeg nok skruet for meget ned for temperaturen, for jeg kan ikke helt genkende ovenstående begejstring.
Jeg vil dog give det endnu et forsøg, før jeg opgiver.
Findes der en måde eller en elektronisk køkkenhjælp, der kan minimere ens arbejde med at tyndskrælle?

Signe Christensen
2 år siden

Hej, det er da en lækker opskrift, hold da op. Jeg har dog skiftet skinken ud med bacon der er stegt først. Og der er snart spist op. 5 stjerner herfra..

Lone
1 år siden

Hej,
Uha den er lækker.
Jeg lavede den i en stor bradepande, og det blev fint.
Endnu en super opskrift fra dig 😀

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)