Hjemmelavet agurkesalat er helt genialt tilbehør. Til alverdens gryderetter, i en flæskestegssandwich, ovenpå en hotdog eller en klassisk leverpostejsmad og så selvfølgelig til en stegt eller grillet kylling med brun sauce og nye kartofler. Klassisk mormor- og sommermad, når det er allerbedst. Og så er det faktisk noget så nemt at lave sin egen agurkesalat, der smager meget bedre end de sukkersøde varianter med slatne agurkeskiver på glas, som man kan købe i butikkerne.

>> Se også min bedste opskrift på grydestegt kylling med persille brun sauce lige her. 

Man kan skære sin agurk i supertynde skiver, fx på et mandolinjern eller et rivejern, eller man kan skære agurken i lidt tykkere skiver med en god kniv. Selv foretrækker jeg, når agurkeskiverne ikke er skåret aaaalt for tyndt, så de bevarer lidt af sprødheden, så jeg bruger altid en god kniv, men det bestemmer man jo helt selv. Og det kommer måske også lidt an på, hvad agurkesalaten skal bruges til. Desuden er jeg vild med at tilsætte en smule gule sennepsfrø til eddikelagen. Det ser vældig fint ud, men smagsforskellen er ikke på nogen måde markant, hvis man udelader dem, så man kan sagtens droppe sennepsfrø, hvis de ikke kan skaffes.

Det er oplagt at lave agurkesalat, hvis man har drivhus eller på anden vis har adgang til massevis af agurker i sommerens løb. Og man kan sagtens lave en stor portion, når man først er i gang, for agurkesalaten kan nemt holde sig på køl i et par uger i en bøtte med låg. Man kan desuden gemme agurkesalat i længere tid, præcis som syltede rødbeder, asier og lignende, hvis man opbevarer agurkesalaten på sylteglas med låg, som er skoldede og skyllet med alkohol eller atamon.

 

Print opskrift Pin opskrift
0 fra 0 stemmer

Agurkesalat

Trækketid2 t
Samlet tid2 t 10 min
Antal: 4 personer
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde

Ingredienser

  • 1 dl eddike (der kan sagtens bruges alm. lagereddike)
  • ½ dl vand
  • 50 gr sukker
  • 2 tsk gule sennepsfrø (kan udelades)
  • 1 stor agurk
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber eller hele peberkorn

Fremgangsmåde

  • Hæld eddike, vand, sukker, evt. sennepsfrø, salt og peber i en skål og rør til sukker og salt er nogenlunde opløst.
  • Skær agurken i tynde skiver og kom agurkeskiverne i skålen med eddikelage.
  • Dæk skålen til og lad agurkesalaten hvile i minimum et par timer, så agurkerne kan trække smag fra eddikelagen. Rør gerne rundt i agurkesalaten et par gange undervejs.

Noter

Agurkesalaten kan holde sig et par uger på køl, hvis den kommes i en beholder med låg. Man kan også hælde agurkesalaten på skoldede og atamonskyllede glas - så kan agurkesalaten snildt holde sig 3 måneder eller længere. 

Husk at man også kan følge med via bloggens facebookside og finde opskrifterne i Maden i mit liv App. Appen er 100 % reklamefri og opdateres hver uge med nye opskrifter + ugens madplan. Og så er det nemt og hurtigt at gemme og finde favoritopskrifterne.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)