Jeg står stort set altid tidligt op om morgenen, men det har jeg ikke altid gjort. Jeg har nemlig et rigtig godt sovehjerte, så tidligere kunne jeg nemt ligge og boble til klokken 9 eller 10, når jeg havde en fridag. Men efter jeg er begyndt at læse, har jeg fået en hel del undervisningsfri dage, spredt ud over det hele og jeg fandt hurtigt ud af, at det ikke rigtigt harmonerede at sove til kl. 10 den ene dag og stå op kl. 6 dagen efter. Jeg kunne jo ikke falde i søvn om aftenen, når jeg havde sovet til langt op af formiddagen. Desuden var det også lidt træls, når kæresten gik i seng om aftenen, for han var jo træt, efter at have været på arbejde og være stået tidligt op og så sad jeg der helt alene og var overhovedet ikke søvnig.

Derfor bad jeg i efteråret kæresten om at vække mig om morgenen, inden han tog af sted på arbejde og det har fungeret lige siden – jeg tænder stearinlys, laver te og morgenmad og går rundt og hygger mig sammen med Villy og får langsomt taget hul på dagen. Og så går vi også en morgentur – jeg har egentlig altid haft lidt ondt, af de der folk man møder om morgenen, når man er på vej på arbejde, som er ude at lufte hund, men i grunden er det helt fantastisk at gå rundt med sin hund på den tid af dagen.
I vinters var det jo halvmørkt, og også helmørkt en overgang, men det gjorde egentlig ikke noget. Man kunne høre, hvordan fuglene begyndte at vågne – ænderne rappede ude på søen og solen farvede hele himlen lyserød og Villy vimsede rundt og snusede til alting. Nu er det lyst, når vi går om morgenen, men det er ikke blevet mindre fantastisk – markerne på den anden side af søen er begyndt at dukke op som store, grønne firkanter i alt det brune, fuglene kvidrer til den store guldmedalje, solen varmer os i ansigterne og i morges blev det hele suppleret med et skib, der tudede nede i havnen og kirkeklokkerne, der ringede solen op. Så mærker man altså en lille smule lykke.

Jeg går som regel i seng ved 21-21.30 tiden, læser et par sider i en bog eller ser lidt fjernsyn på iPaden sammen med kæresten, og så sover jeg sødt kl 22. Jeg har stadig et godt sovehjerte, men i og med at jeg går i seng så tidligt, så kan jeg faktisk ikke sove længere, når klokken bliver 7 og så står jeg op. Nu, godt et halvt år efter kæresten begyndte at vække mig om morgenen, er jeg kommet ind i en perfekt vane, hvor jeg sover omkring 8 timer hver nat, vågner frisk og veludhvilet om morgenen og bliver træt ved 21-tiden om aftenen. Det har dermed også betydet et farvel til søvnløse nætter, hvor man ligger og vender og drejer sig, fordi man ikke kan falde i søvn. Nu går jeg ud som et lys også selvom kæresten ligger og ser et eller andet på iPaden – med høretelefoner på vel at mærke 🙂

 

 

Men det var jo overhovedet ikke mit søvnmønster, dette her indlæg skulle handle om – det var derimod den ualmindelige, dejlige morgen jeg har haft i dag. Og jeg ved godt hvorfor den blev så dejlig – for udover solen, fuglene, kirkeklokkerne, Villy og forår i luften, så var jeg også til afsluttende prøve på mit 3. modul i går. Mit studie er jo bygget op over 14 moduler. Hvert modul varer 10 uger og ved afslutningen af hvert modul er der en modulprøve – det kan være en opgave der skal skrives eller en fremlæggelse og i går var det så en 4 timers skr. prøve. Som nu er vel overstået, hvilket betyder, at jeg har 14 dages påskeferie.

Og nu skulle man jo mene, at 14 dages påskeferie i sig selv er nok, men det her er endnu bedre – for i og med at jeg nu er mellem 2 moduler (modul 3, som er afsluttet og modul 4 som endnu ikke er påbegyndt), så skal jeg absolut ikke lave noget som helst skolerelateret. Der er jo, af gode grunde, ikke noget jeg kan/skal have læst eller en opgave jeg bør gå i gang med – der er ikke andet end påskeferie og køkkenfryd foran mig de næste 14 dage 🙂

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)