Når vi er i New York, får Morten ofte hjemmelavet yoghurt med frugt og granola på diverse diners til morgenmad og han elsker det. Men selvom det vitterligt er noget af det nemmeste at lave og det smager skønt, så har jeg af en eller anden grund ikke prøvet kræfter med en hjemmelavet version tidligere. Måske er det fordi, jeg desværre ikke tåler yoghurt særlig godt – jeg får simpelthen ondt i maven, så det er meget sjældent, at jeg spiser det og dermed også granola.
Når det så endelige skal være, er jeg ret vild med diverse honningristede toppingprodukter, som man kan købe i butikkerne, men i virkeligheden er de jo ikke meget bedre end slik. Derfor bestemte jeg mig for endelig at lave mit eget granola og søndag morgen fik vi lækker, græsk yoghurt med vanille, granola og lidt frugt til morgenmad sammen med vores blødkogte æg. Resten af granola’en er gemt i en fin dåse i køkkenskabet, så nu har Morten da i hvert fald til nogle weekender.

Granola kan stort set laves med alle de forskellige frø, nødder og kerner, som man ønsker. Ligeledes kan man tilsætte alle mulige forskellige slags tørret frugt, fx tranebær, rosiner, blåbær, æblestykker, kirsebær, abrikoser, dadler, figner osv osv. Man kan altså gøre sin granola mere eller mindre sund, ligesom det selvfølgelig også er op til den enkelte, hvorvidt de ristede nødder og havregryn skal vendes i honning til sidst.

 

 

Jeg synes, det giver en lækker, karamelliseret granola, som man godt må unde sig selv til morgenmad i weekenderne og så kan man jo lave en portion af den mere sunde udgave til hverdag. Jeg tilsatte lidt stødt kanel – ikke for meget bare lige nok til, at man svagt kan ane det, fordi jeg synes, kanel passer fint til en syrlig og cremet, græsk yoghurt. Desuden kom jeg lidt vanillepulver i, men det kan man sagtens udelade, hvis man ikke lige har noget stående.

Honningristet granola med mandler og kanel.

1 dl mandler, grofthakkede

1/2 dl græskarkerner

3 dl havregryn

1 tsk stødt kanel

1/2 tsk vanillepulver – kan udelades

2 store spsk honning

Grofthakkede mandler og græskarkerner ristes på en tør, hed pande, til de begynder at knitre og dufte. De tages af panden og havregrynene ristes let gyldne på den samme pande. Kom de ristede mandler og græskarkerner tilbage på panden og vend dem godt sammen med havregrynene. Tilsæt kanel og evt. vanillepulver og honningen. Vend blandingen godt rundt, så honningen smelter og fordeles jævnt. Vend den varme granola ud på et stykke bagepapir og lad det afkøle. Herefter hældes granola’en på et fint glas til det skal bruges.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)