Jeg indrømmer, at dette her måske ikke er den mest fotogene ret, jeg endnu har fremstillet, men hvad den måske mangler i udseende, har den til gengæld i velsmag. Lækker og cremet spinatfyld, lagt i lag med fuldkornspastaplader og mornaysauce og så til sidst lidt revet mozzarella på toppen. Vegetarisk comford food når det er bedst.

Jeg spiser jo ikke så meget kød og havde lige i farten glemt, at kæresten måske gerne ville have en frikadelle eller sådan noget til lasagnen – det plejer han at få, hvis vi har en rest og der var faktisk frikadeller i køleskabet. Men mens vi sidder og spiser, udbryder manden pludselig – “Jeg havde faktisk troet, jeg ville komme til at savne kød, men det er ligesom, det slet ikke mangler”! Så oplevede man også det!

 

 

Selve spinatfyldet er i bund og grund bare en omgang stuvet spinat, lavet på minimælk og hvedemel, og det vil måske være fyld nok for nogen, men i og med at spinat i sig selv ikke er blandt verdens største smagsgivere, åbnede jeg en brik mornaysauce 5 % og fordelte lidt mellem hvert lag lasagneplader sammen med spinatfyldet. Det gav lige det sidste til lasagnen og gjorde den både cremet og gav en lækker smag og fuldkornspladerne kunne sagtens trække den ekstra mængde væde.

Lækker og cremet spinatlasagne.

3-4 pers.

1 tsk smør

2 fed hvidløg, finthakkede

2 løg, grofthakkede

800 gr frossen spinat – optøet og vredet fri for væde

3 spsk hvedemel

3 dl mælk

1 tsk friskrevet muskat

salt og peber

1 brik mornaysauce – man kan også lave en bechamelsauce.

16-20 fuldkornslasagneplader

100 gr revet mozzarella til gratinering

Smelt smørret i en gryde og svits løg og hvidløg heri. Tilsæt spinaten og svits et par minutter. Drys hvedemelet i spinatblandingen og rør rundt, så melet fordeles ind i grønsagerne. Herefter røres mælken i og spinatfyldet bringes i kog under omrøring, så fyldet jævnes. Smag til med muskat, salt og peber og sluk for varmen.

Dryp lidt mornaysauce i bunden af et lasagnefad og fordel lasagneplader herpå. Herefter fordeles et lag spinatfyld, lidt mornaysauce og lasagneplader. Gentag til alt fyldet er brugt. Slut med et lag spinatfyld, dryp med det sidste mornaysauce og fordel lidt revet ost på toppen. Alternativt kan man vente med at komme osten på, til der kun er 10 minutter tilbage af lasagnens bagetid – så risikerer man ikke, at osten bliver for mørk.

Bag lasagnen ved 200 grader i ca 40 minutter, til den er gylden på toppen. Lad lasagnen hvile i 5 minutter, inden der skæres i den – dermed når den at “sætte sig” og man kan skære pænere stykker.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)