Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Mini focaccia med fyld…

2 kommentarer
Brød og boller, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Jeg er vild med at bage et lækkert focaccia, når vi griller om sommeren. Udover at være både nemt og hurtigt at røre sammen, så er det let seje brød med den sprøde skorpe, drysset med havsalt og rosmarin på toppen også det perfekte tilbehør til grillmad………..eller suppe, salat, ost eller hvad man nu ellers kan finde på. Focaccia går til det hele 🙂

I påsken grillede vi årets første pølser – nogle store, lækre, kødfyldte chilipølser, som vi købte i Flensborg Skærtorsdag. Eftersom vi havde siddet på terrassen og nydt solen det meste af dagen, var jeg mest tændt på noget tilbehør til pølserne, som var let og lækkert, så jeg satte en skålfuld focacciadej til hævning. Men undervejs kom jeg i tanker om, at i stedet for at lave et stort focaccia med rosmarin og havsalt, som jeg plejer, så ville jeg i stedet lave mini focaccia og pynte dem lidt forskelligt.

På den måde kunne jeg også få et par stykker med oliven, som kæresten ikke kan fordrage og han kunne få et par stykker med små cocktailtomater, som han er vild med. Desuden lavede jeg et par almindelige, bare med rosmarin og havsalt og så kom jeg blå vindruer på et par stykker – en idé jeg længe har haft, men ikke har fået ført ud i livet tidligere – dels fordi kæresten tror han skal dø, hvis jeg kommer for meget frugt i maden, men nu var det jo lige meget, for han kunne jo bare spise de andre. Ideen med vindruerne var for øvrigt en succes og kombinationen af de søde druer og havsalt og rosmarin kan bestemt anbefales.

 

 

Vi spiste de lækre focaccia lune og nybagte, men bliver der et par stykker til overs, kan de sagtens gemmes til dagen efter – dog smager de bedst, hvis de lige er blevet lunet lidt, men det kan jo nemt klares i ovnen eller på brødristeren.

Mini focaccia med fyld.

6-8 stk.

25 gr gær
3 dl lunkent vand
2 tsk salt
2 tsk sukker
2-3 spsk olivenolie
150 gr durumhvede
250 gr hvedemel

Tørret rosmarin, havsalt og ekstra olivenolie til pensling af brødet. Desuden små cocktailtomater, blå vindruer og oliven til pynt.

Rør gær ud i vandet, tilsæt salt, sukker og olivenolie og rør til sidst melet i, så dejen får konsistens som tyk grød. Lad dejen hæve i ca. 1 time. Fugt fingrene og sæt dejen i 6-8 klatter på en bageplade med bagepapir og tryk dem let flade. Pensl med lidt olivenolie og drys med rosmarin og havsalt. Pynt evt. de små focaccia med cocktailtomater, oliven eller vindruer og lad dem hæve i ca. 30 minutter. Bag derefter brødene i 15-20 minutter ved 225 grader, til de er gyldne og det lyder hult, hvis man banker dem under bunden. Tag de små focaccia ud og lad dem køle af på ovnristen.

Note. Man kan også lave lækre mini pizzaer, hvis man kommer pizzafyld på de små focaccia i stedet for tomater, vindruer eller oliven. Man kommer langt med lidt tomatsauce og ost, måske også lidt skinke eller pepperoni, hvis man er til den slags og så har man en skøn madpakke. Alternativt kan man bage dejen som en stor pizza a la focaccia – det har jeg tidligere haft enorm succes med.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Malene
9 år siden

Mums de ser gode ud! 🙂
Og tak for dit forslag med pizzaen – det skal helt klart prøves 🙂