Så kan vi vist ikke komme udenom det længere – det er ligesom påskeferien er slut og hverdagen så småt er ved at indfinde sig igen. Selv startede jeg i skole i går, men jeg har heldigvis fået en blid start, for allerede fra i morgen eftermiddag har jeg weekend, så jeg skal ikke klage.

Lige nu nyder jeg, at se på og sortere alle de billeder jeg fik taget i påsken. Vi tilbragte nogle skønne, varme og solrige fridage –  både i hinandens, i familiens og ikke mindst i gode venners selskab. Blandt andet var vi et smut med hele familien i Flensborg torsdag, til en hyleskæg påskefrokost langfredag og til lammekølle hos mine forældre påskedag. Derudover kørte vi et smut til Middelfart påskelørdag, hvor vi blandt andet var til torvedag og købte lækker ost, gik strøgtur og købte en masse te og fyldte chokoladeæg, spiste frokost, plukkede ramsløg og gik tur ved Hindsgavl slot. Resten af lørdagen tilbragte vi i solen på terrassen med te, kage og hver sin bog.

Mandag skulle vi egentlig have været et smut op til kærestens mor og spise frokost, men hun måtte desværre melde afbud pga influenza, så i stedet pakkede vi Villy i bilen og kørte en tur i Legoland. Kæresten endte med at argumentere for og derefter investere i et sæsonpas til os hver, så nu kan vi komme der, alt det vi vil, indtil de lukker til november. Vi har faktisk snakket om det tidligere – vi bor jo kun 25 km derfra og det er så hyggeligt, at gå en tur derinde, men det er jo ikke noget, man lige gør, når det koster over 300 kr pr person at komme derind. Well, det er så åbenbart noget man gør fra nu af og jeg er sikker på, at vi nok skal få det brugt rigeligt – navnlig fordi vi må have hund med derind.

Det var skønt bare at tulle rundt derinde, uden at føle, at man skulle nå at have så meget ud af dagen som overhovedet muligt – vi prøvede ikke noget, idet vi havde Villy med, men det bliver der jo masser af tid til andre gange. Og lækkert at have muligheden for bare at smutte ind og tage 3 ture i rutsjebanen og så gå igen, hvis man en dag er på de kanter 😀 Jeg selv bidrog i øvrigt til festen ved at købe et sæsonkort til parkering. Det er seriøst umuligt at komme til at holde i nogenlunde gåafstand til Legoland uden at skulle betale for det – Legoland ejer stort set alle pladserne og det koster 50 kr for en dag, uanset hvor længe man vil holde der. Nu slap vi med 140 kr i parkering for hele sæsonen.

 

 

Nå, men det var de der pandekager, jeg kom fra, for selvfølgelig har vi også benyttet os af påsken, til at spise morgenmad der er lidt ud over, hvad vi plejer på hverdage. Blandt andet lavede jeg amerikanske pandekager en morgen og de blev serveret med bacon, ahornsirup som vi har haft med hjem fra USA og frugt. Kæresten lukkede øjnene ved den første bid og erklærede, at han var tilbage på Westway Diner på Manhattan – det var ros nok til mig 😀

Amerikanske pandekager med bacon.

8-10 stk.

300 gr hvedemel
1 tsk natron
1 ½ bagepulver
40 gr sukker
1/2 tsk vanillepulver eller 1-2 tsk vanillesukker
½ tsk salt
4 dl mælk
1 æg
2 spsk olie

Bland de tørre ingredienser i en skål, tilsæt æg, mælk og olie og rør det hele sammen til en tyk pandekagedej. Varm en slip-let stegepande op og hæld en skefuld dej på panden. Pandekagerne skal være ca. 10-15 cm i diameter. Når pandekagen bobler i overfladen og er let stivnet, vendes den og steges på den anden side. Læg pandekagerne på tallerkner og server med sprødstegt bacon, ahornsirup eller amerikansk pandekagesirup og evt. frisk frugt.

Note I. Pandekagerne kan også bruges til en brunchbuffet. Her kan det være en fordel at stege dem i forvejen og så bare varme dem i ovnen, når de skal bruges.

Note II. Hvis man vil gøre det lidt nemt for sig selv, kan man veje alle ingredienserne af om aftenen og komme dem i en skål. Så skal man bare tilsætte æg, mælk og olie og røre dejen sammen om morgenen og så er der lynhurtigt friskbagte pandekager.
Alternativt kan man en stor portion pandekageblanding og have den stående i et glas. Hvis man lægger ingredienserne sammen, går der ca. 350 gr pandekagemix (de tørre ingredienser i opskriften) til 1 æg, 4 dl mælk og 2 spsk olie (de våde ingredienser i opskriften). Når man så vil lave pandekager, finder man bare glasset frem og vejer 350 gr pandekagemix af – nemmere bliver det vist ikke.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)