Af en eller anden grund er det ret længe siden, jeg sidst har bagt chokoladescones. Der var engang, hvor jeg bagte dem sådan nærmest én gang om ugen, men så kommer man ligesom fra det og det glider ud i glemslen – kender I ikke det?

Men forleden dag, da det stort set regnede hele dagen, fik jeg simpelthen sådan en lyst til en lækker, lun scone til min eftermiddagste – og så er der jo den fordel ved scones, at de skal hverken æltes eller hæves, så godt og vel 30 minutter senere, kunne jeg få varme scones med koldt smør. Og sådan en lun bid bolle, fyldt med halvsmeltede, mørke chokoladestykker og med koldt smør på toppen – så bliver det altså ikke meget bedre.

Jeg købte scones med appelsin og tranebær et par gange, sidst vi var i New York og dem har jeg lovet mig selv, at jeg også skal prøve at bage, men foreløbigt må I altså nøjes med de her. Alternativt kan i slå et smut forbi de scones med hvid chokolade og marcipan, som jeg bagte sidste år til mors dag.

Det går allernemmest at samle dejen, hvis man har en køkkenmaskine, for så smider man bare alle ingredienserne til scones’ene deri og lader den gøre arbejdet, men har man ikke et sådan monstrum, så er det altså heller ikke svært lige at samle dejen med hænderne. Det vigtigste er, at man ikke ælter dejen, den skal kun lige samles. En bagt scone skal være lidt ujævn, rustik og flaget i det, så det er bare med at stoppe ligeså snart dejen hænger sammen.

 

 

Nogle ynder at rulle dejen ud i en 2-3 cm høj plade, stikke scones ud med et glas eller en udstikker og gentage indtil al dejen er brugt. Jeg triller altså bare dejen til en pølse, ca 5 cm i diameter og skærer pølsen i tykke scones – lidt ligesom når man bager kanelsnegle. Mine scones får måske ikke de helt korrekte “scones-kanter” men smagen er der intet i vejen med og så dækker jeg mig ind under, at scones skal se lidt rustikke ud, samtidig med at jeg nyder, at jeg ikke skal gøre kagerulle og køkkenbordet rent efter udrulningen.

Chokoladescones.

12 stk.

300 gr. hvedemel
50 gr. sukker
1/2 tsk. salt
2 tsk. bagepulver
75 gr. blødt smør
2 1/2 dl. kærnemælk eller andet surmælksprodukt, fx creme fraiche eller yoghurt naturel
100 gr grofthakket, mørk chokolade

Mel og sukker blandes og smørret smuldres heri. Salt og sukker tilsættes og kærnemælken hældes i. Tilsæt evt. chokolade. Det hele samles hurtigt til en fast dej. Alternativt kommes alle ingredienserne i en køkkenmaskine og køres et par minutter, til dejen har samlet sig. Dejen rulles ud til en pølse og skæres i scones. Alternativt kan man rulle dejen ud på bordet, ca 2-3 cm. høj og stikke scones ud med et glas eller udstikker.

Scones’ene sættes på en bageplade og pensles med vand eller sammenpisket æg. Bages øverst i ovnen ved 220 grader i 10-12 minutter og afkøles på bageristen.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)