Verdens nemmeste agurkesalat lyder måske af lige lovlig meget, men jeg vil faktisk vove at påstå, at hvis man følger denne her opskrift, så kan det ikke blive meget nemmere at lave sin egen agurkesalat. Og så smager den så meget bedre end den færdiglavede variant, som man kan købe på glas.

Spis den til alle sommerens lækre grillretter og ikke mindst, sommerretten over dem alle – stegt/grillet kylling med brun sauce og nye danske kartofler. Denne her portion blev lavet lørdag aften, hvor vi grillede store, lækre pølser fra Tyskland og lavede ristede hotdogs med det hele.

Jeg valgte, at skære agurken ud i tynde skiver med en kniv, i stedet for at snitte den på rivejernet (man kan også bruge en gammeldags ostehøvl), da jeg godt kan lide, at skiverne er lidt tykkere og har lidt bid til en ristet hotdog. Skal man lave en stor portion, kan man også bruge et mandolinjern, men det synes jeg giver lidt for meget rengøring, når jeg kun lige skal snitte en enkelt agurk.

 

 

Verdens nemmeste hjemmelavede agurkesalat.

1 dl eddike

1 dl vand

50 gr sukker

1 tsk salt og friskkværnet peber

1 stor agurk

Bland eddike, vand, sukker, salt og peber i en skål og rør til sukker og salt er nogenlunde opløst. Skær derefter agurken i tynde skiver og kom agurkeskiverne ned i skålen til eddikelagen. Dæk skålen til og lad agurkesalaten hvile minimum par timer, så agurkerne kan trække smag fra eddikelagen, inden den serveres. Agurkesalaten kan holde sig en uges tid i køleskabet.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)