Frikadellesandwich med rødkål.

6 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Fast food, Hovedretter, Opskrifter, Svinekød
Gå direkte til opskriften
Opskrift frikadellesandwich med rødkål og agurkesalat

En frikadellesandwich er en virkelig skøn sandwich med saftige frikadeller, rødkål og agurkesalat. Indrømmet, frikadellesandwichen er måske ikke er helt så berømt som flæskestegssandwichen. Men det er faktisk synd, for den er mindst lige så lækker. Og ikke mindst noget hurtigere at lave.

Frikadellesandwich opskrift.

Det kan være lidt svært at komme med en decideret opskrift på frikadellesandwich (eller frikadelleburger), for i bund og grund er der jo blot tale om en burgerbolle med frikadeller og så det fyld, som man nu engang kan lide. Dvs. agurkesalat eller syltede agurker, rødkål (syltet eller rå i tynde strimler) eller rødkålssalat. Og måske også lidt grønt i form af frisk spinat eller spæde salatblade, hvis man synes.

Jeg synes, det smager fantastisk med en god mayonnaise smagt til med sennep (sød eller grov sennep) i sandwichen, men man kan sagtens bruge aioli eller bare ren mayonnaise. Eller hvad med remoulade, som jo også er en klassiker i en frikadellesandwich.

Tip! Se mine bedste tips til frikadellesandwich under opskriften.

Opskrift frikadellesandwich med rødkål og agurkesalat
3 fra 2 stemmer

Frikadellesandwich

Samlet tid15 min
Antal: 4 stk

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Lun burgerbollerne og flæk dem.
  • Rør mayonnaise og sød sennep sammen og smag til med salt og peber.
  • Smør mayonnaisen på bollerne i et jævnt lag.
  • Fordel rødkål, frikadeller i tykke skiver og agurkesalat på underbollerne.
  • Læg overbollerne på toppen og server.

 

Se også –

 

Kyllingefrikadeller

 

Flæskestegssandwich

 

Tips til opskriften.

Der findes jo ikke som sådan nogle former for traditionelt tilbehør, når det kommer til frikadelleburgere. Men herhjemme veksler vi lidt imellem pommes frites og sprøde, ovnristede kartofler, hvis vi da ikke bare nøjes med burgerne. Forskellige grøntsager i stave og en god dip er også et hit. Og det må jeg faktisk indrømme, at ovnbagte rodfrugter med timian og honning også er.

Se også – Frikadeller I Langtidsstegt flæskesteg I Brun sauce

Skal der lidt afveksling til, så prøv også at lave frikadeller af hakket kyllingekød i stedet for svinekød. Frikadellerne laves på sædvanlig vis med æg, mælk og mel, og de bliver dejligt saftige. Skal det ikke være helt traditionelt, så kan kyllingefrikadellerne også smages til med hvidløg, chili og friske krydderurter.

I stedet for burgerboller kan man bruge andre slags boller, fx gode grovboller, gulerodsbrud, rugbrødsboller eller lignende. Det fungerer dog bedst, hvis man bruger nogle boller, som ikke er alt for små. På den måde kan man nemmere få plads til alt det lækre fyld indeni bollerne.

6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
A+K/VenterPaaVin
8 år siden

Klassiker! Frikadeller går aldrig af mode!
Især med sennep og agurkesalat, hvis det står til mig.

– Anne

Hvadskalvibage/Mette
8 år siden

Flash back til handelsskolen hvor der en gang om ugen altid var frikadellesandwich. Jeg prøvede den en gang (efter at have kikket misundelig på de andres imens jeg spiste min madpakke). Nøj hvor den var kedelig – ingen smag i frikadellerne, masser af kedelig dressing og en papbolle.

Men har selv lavet det mange gange – med ordentlige råvarer og det smager simpelthen super. Så godt at vi altid har en portion hjemmelavet frikadeller i fryseren.

Men havde ikke tænkt på at lave det som aftensmad med kartofler – hm tror kærsten vil blive meget glad for at få det serveret til aftensmad meget snart

Heidi
4 år siden

De kartoffel der ligger ved siden af burger
Har du en opskrift på dem de ser virkelig spørge ud

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)