Indbagte asparges med skinke…

10 kommentarer
Forretter, Ideer til studentermad, Snacks
Gå direkte til opskriften

Når vejret er fint og solen skinner, kan vi godt lide at sidde på terrassen og nippe til lidt snacks inden aftensmaden. Men sådan en trang til “lidt let” har det jo med at komme snigende og kan derfor være svær at planlægge sig ud af. Derfor er jeg vild med lækre snacks, som er lette at lave og som kræver et minimum af tid og ingredienser. Som fx disse her asparges, som vi nippede til lørdag eftermiddag.

De friske, grønne asparges er rullet ind i en skive lufttørret skinke og derefter en strimmel pizzadej, inden de er bagt i ovnen, så der er virkelig tale om et minimum af arbejde, men smagen er altså helt i top. Jeg lavede dem, imens Morten tog sig en løbetur og da han var kommet tilbage og havde fået et bad, nød vi dem og solen, imens vi sad og snakkede.

Hvis ikke man vil bruge dem som snacks, kan de indbagte asparges også blive til en fin forret eller udgøre en del af en lækker buffet. Og anledninger er der jo nok af, nu hvor vi nærmer os sommeren med lange grillaftener og sankt hans, og hvor bryllupper, konfirmationer og studenterfester nærmest står i kø.

Får man pizzadej til overs, kan jeg kun anbefale, at man bruger den til at lave en portion breadsticks med pesto eller friskost – de er skønne som supplement til de indbagte asparges eller bare som sig selv.

5 fra 1 stemme

Indbagte asparges

Samlet tid30 min
Antal: 20 stk

Ingredienser

  • 1 bdt asparges (ca 20 stk)
  • 10 skv lufttørret skinke (fx serrano)
  • 1 rulle fersk pizzadej

Fremgangsmåde

  • Knæk den nederste træge del af aspargesene. 
  • Halver skinkeskiverne på langs, så der bliver 20 strimler. 
  • Rul pizzadejen ud og skær den i 10 strimler på tværs. Skær derefter dejen igennem på langs, så der bliver 20 dejstrimler i alt. 
  • Rul først en skive skinke og derefter en strimmel dej om hver asparges og læg dem på en bageplade med bagepapir. 
  • Bag aspargesene i ca 10 minutter ved 190 °C (varmluft) til aspargesene er møre og dejen gylden og gennembagt. 
  • Lad de indbagte asparges afkøle lidt på bagepladen og server dem lune.
I stedet for en rulle pizzdej kan man bruge en rulle fersk butterdej, som skæres ud i strimler og vikles om de grønnes asparges sammen med skinken. 

 

10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Maj-Britt
8 år siden

Så simpelt og så fint 🙂
De vil klæde et buffet- eller tapasbord godt 🙂

Line
8 år siden

Hvor er de fine!
Mums!

//Line

Karin Frederiksen
8 år siden

Hejsa!
Allerførst tak for en lækker og inspirerende blog 🙂 Den er ofte i brug herhjemme 🙂 🙂
Og disse indbagte asparges er så superfine, og smager da helt og aldeles perfekte, MUMS 🙂
Mange hilsner fra Karin

Karin
5 år siden

Hej Anne.
Tak for den skønneste blog – som jeg faldt over, da jeg søgte rejsebeskrivelser om NY.
Har siden brugt din blog til mad-inspiration med glæde for hele familien.
Jeg skal have 25 brunch gæster på næste søndag – og tænkte at lave disse. Vil jeg kunne lave dem om lørdagen og så lune dem søndag – eller kan jeg forberede dem lørdag aften og så bage dem søndag?
Endnu engang tak for skøn inspiration og god weekend.
Mvh karin

Camilla
1 år siden

1000 tak for en fin opskrift og flot blog. Jeg har desvärre ikke en ovn med varmluft. Hvor mange grader og hvor lang til skal aspargsene bage med normal under- og overvarme?

Mange hilsner fra Camilla 😊

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)