Når vejret er fint og solen skinner, kan jeg godt lide at sidde på terrassen og nippe til lidt snacks inden aftensmaden. Men sådan en trang til “lidt let” har det jo med at komme snigende og kan derfor være svær at planlægge sig ud af. Derfor er jeg vild med lækre snacks, som er lette at lave og som kræver et minimum af tid og ingredienser. Som fx disse her asparges, som vi nippede til lørdag eftermiddag.

De friske, grønne asparges er rullet ind i en skive lufttørret skinke og derefter en strimmel pizzadej, inden de er bagt i ovnen, så der er virkelig tale om et minimum af arbejde, men smagen er altså helt i top. Jeg lavede dem, imens kæresten tog sig en løbetur og da han var kommet tilbage og havde fået et bad, nød vi dem og solen, imens vi sad og snakkede.

Hvis ikke man vil bruge dem som snacks, kan de indbagte asparges også blive til en fin forret eller udgøre en del af en lækker buffet. Og anledninger er der jo nok af, nu hvor vi nærmer os sommeren med lange grillaftener og Sankt hans og hvor bryllupper, konfirmationer og studenterfester nærmest står i kø.

Får man pizzadej til overs, kan jeg kun anbefale, at man bruger den til at lave en portion breadsticks med pesto eller friskost – de er skønne som supplement til de indbagte asparges eller bare som sig selv.

Indbagte asparges med serrano skinke.

20 stk.

1 bundt asparges (20 stk).

10 skv lufttørret skinke, fx serrano

1 rulle pizzadej

Knæk den nederste træge del af aspargesene. Halver skinkeskiverne på langs, så der fremkommer 20 strimler. Rul pizzadejen ud og skær den i 10 strimler. Skær derefter dejen igennem på langs, så der fremkommer 20 dejstrimler. Rul først en skive skinke og derefter en strimmel dej om hver asparges og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag aspargesene i ca 10 minutter ved 200 grader til aspargesene er møre og dejen gylden og gennembagt. Lad de indbagte asparges afkøle lidt på bagepladen og server dem lune.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)