Kylling i fløde og hvidvinssauce er fantastisk hverdagsmad og rigtig fin gæstemad. Måske ikke den smukkeste ret, rent visuelt, men hvad den mangler i udseende, når kyllingen er øst op på tallerkenen og hviler på et leje af nykogte ris, har den til gengæld i velsmag og hånden på hjertet – så yndig var 80’ernes gæstemads-hits – mørbradgryde og enebærgryde fra Karoline altså heller ikke.

Kylling i fløde og hvidvinssauce har jeg efterhånden lavet en del gange – jeg er faktisk ikke helt sikker på, hvor retten stammer fra, men måske fra jeg var lille – den har i hvert fald været der i mange år. Alligevel har den på en eller anden måde, fået sneget sig udenom og har dermed undgået at komme på bloggen. Men nu går den ikke længere, for det er en ret, der passer perfekt til forår og forsommer. Den fine smag af hvidvin er bestemt ikke overdøvende, men giver et fint og syrligt modspil til de lidt mere heavy ingredienser som bacon, fløde og ost.

Kort sagt, et match made in heaven og så kan man jo servere ris og lækre, dampede grønsager (vi fik nye asparges) til, for at pynte lidt på det gennemsnitlige kalorieindtag.

Kylling i fløde og hvidvinssauce.

2 pers.

1 pk bacon i skiver

1 løg, grofthakket

2 kyllingebryst fileter, skåret i 4 mindre stykker

1 dl hvidvin

2,5 dl fløde – piske, madlavnings eller kaffefløde

salt og peber

100 gr revet ost

Skær baconskiverne i mindre stykker og steg dem på en varm pande. Alternativt kan man bruge en pakke bacon i tern. Når baconstykkerne begynder at blive brune, tilsættes grofthakket løg og de svitses, til de er gyldne. Bacon og løg tages af panden og kyllingestykkerne drysses med salt og peber og brunes et par minutter på hver side i det overskydende baconfedt. Kyllingestykkerne tages af panden og placeres i et ildfast fad. Kom bacon og løg tilbage på panden, tilsæt hvidvin og lad det koge op på den varme pande i et par minutter. Herefter tilsættes fløde og saucen koger et par minutter. Smag til med salt og peber, inden saucen hældes over kyllingestykkerne i fadet. Drys med revet ost og gratiner i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader til osten er gylden og boblende. Server med ris og dampet grønt.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)