På det seneste har jeg eksperimenteret og haft held til at fremstille en salt version af den kendte og elskede kageklassiker – rouladen. Jeg husker desværre ikke længere, hvor jeg fik ideen til den saltede roulade fra, men i hvert fald arbejdede jeg videre på den og nu er madroulade med salatfyld en realitet og tæt på at være en ny forårs- og sommerfavorit her i huset.

Den smager skønt, er hurtig at lave og kan desuden tilberedes i forvejen, så vi spiser den gerne de dage, hvor vi har lidt travlt, fordi vi skal til hvalpetræning eller lign. Det er dejlig og nem aftensmad, eller en skøn frokostret, som ikke falder så tungt og jeg tror bestemt, den vil komme på menuen, når vi inden så længe rammer de lange og varme sommerdage, hvor man ikke lige trænger til alt for tunge og solide retter på middagsbordet.

Udover skinke kan man bruge kylling eller kalkun som fyld i rouladen – og man kan lave en version med fisk, fx laks, rejer og/eller tun. Man kan selvfølgelig også helt udelade kødet og lave en madroulade med vegetarfyld. I stedet for avocado kan man vælge at smøre en pakke flødeost, enten naturel eller med smag, på bunden og endelig forestiller jeg mig, at man kan lave rouladen “LCHF-venlig”, hvis man laver bunden uden hvedemel, men i stedet bruger flere æg. Bunden vil så blive som en stor, flad omelet – den bliver måske knap så let og luftig og jeg skal skynde mig at tilføje, at jeg ikke selv har prøvet det, men det er da et forsøg værd.

Print opskrift Pin opskrift
4.56 fra 9 stemmer

Madroulade med skinke og salat

Samlet tid40 min
Antal: 8 stk

Ingredienser

 • 125 gr hvedemel
 • 5 dl mælk
 • 4 æg
 • 1 tsk salt

Skinke og salatfyld.

 • 1 moden avocado
 • 2 spsk creme fraiche
 • 1 spsk citronsaft
 • ½ tsk salt
 • 1 pk hamburgerryg (stegt kylling kan også bruges)
 • strimlet icebergsalat
 • 2 tomater
 • 1 rød peberfrugt
 • ½ agurk
 • 1 lille ds majs (afdryppede)
 • 1 dl creme fraiche dressing (hjemmelavet eller færdigkøbt)

Fremgangsmåde

 • Rør mel og mælk sammen til en klumpfri dej. Pisk æggene i dejen og tilsæt salt. 
 • Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel dejen herpå i en stor firkant – dejen er ret flydende. 
 • Bag bunden ved 200 °C (alm. ovn - ikke varmluft) i 20-25 minutter, til den er gylden og stivnet. Tag bunden ud af ovnen og lad den afkøle.
 • Halver avocadoen og fjern stenen. Mos avocadokødet med en gaffel, tilsæt creme fraiche og citronsaft og smag til med salt. 
 • Skær hamburgerryg i små tern. 
 • Salat, tomat, peberfrugt og agurk snittes. 
 • Smør avocadomos på den afkølede bund og fordel herefter skinketern og salatgrønt ovenpå. Pas på med at komme alt for meget fyld på bunden, så bliver den svær at rulle sammen, uden at det hele ryger ud.
 • Dryp evt. lidt creme fraiche dressing på toppen og rul rouladen sammen. 
 • Pak rouladen i film eller bagepapir og lad den hvile på køl indtil servering. Bliver der rester, kan man sagtens opbevare det på køl til dagen efter.

Noter

Det smager også godt at tilføje stegt bacon til fyldet. I stedet for avocado kan man smøre bunden med en pk. friskost - enten naturel eller med smag, fx pikant eller hvidløg. Man kan så i stedet bruge avocado i tern til salatfyldet, hvis man har lyst.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)