På det seneste har jeg eksperimenteret og haft held til at fremstille en salt version af den kendte og elskede kageklassiker – rouladen. Jeg husker desværre ikke længere, hvor jeg fik ideen til den saltede roulade fra, men i hvert fald arbejdede jeg videre på den og nu er madroulade med salatfyld en realitet og tæt på at være en ny forårs- og sommerfavorit her i huset.
Den smager skønt, er hurtig at lave og kan desuden tilberedes i forvejen, så vi spiser den gerne de dage, hvor vi har lidt travlt, fordi vi skal til hvalpetræning eller lign. Det er dejlig og nem aftensmad, eller en skøn frokostret, som ikke falder så tungt og jeg tror bestemt, den vil komme på menuen, når vi inden så længe rammer de lange og varme sommerdage, hvor man ikke lige trænger til alt for tunge og solide retter på middagsbordet.
Udover skinke kan man bruge kylling eller kalkun som fyld i rouladen – og man kan lave en version med fisk, fx laks, rejer og/eller tun. Man kan selvfølgelig også helt udelade kødet og lave en madroulade med vegetarfyld. I stedet for avocado kan man vælge at smøre en pakke flødeost, enten naturel eller med smag, på bunden og endelig forestiller jeg mig, at man kan lave rouladen “LCHF-venlig”, hvis man laver bunden uden hvedemel, men i stedet bruger flere æg. Bunden vil så blive som en stor, flad omelet – den bliver måske knap så let og luftig og jeg skal skynde mig at tilføje, at jeg ikke selv har prøvet det, men det er da et forsøg værd.

Madroulade med skinke og salat
Ingredienser
- 125 gr hvedemel
- 5 dl mælk
- 4 æg
- 1 tsk salt
Skinke og salatfyld.
- 1 moden avocado
- 2 spsk creme fraiche
- 1 spsk citronsaft
- ½ tsk salt
- 1 pk hamburgerryg (stegt kylling kan også bruges)
- strimlet icebergsalat
- 2 tomater
- 1 rød peberfrugt
- ½ agurk
- 1 lille ds majs (afdryppede)
- 1 dl creme fraiche dressing (hjemmelavet eller færdigkøbt)
Fremgangsmåde
- Rør mel og mælk sammen til en klumpfri dej. Pisk æggene i dejen og tilsæt salt.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel dejen herpå i en stor firkant – dejen er ret flydende.
- Bag bunden ved 200 °C (alm. ovn - ikke varmluft) i 20-25 minutter, til den er gylden og stivnet. Tag bunden ud af ovnen og lad den afkøle.
- Halver avocadoen og fjern stenen. Mos avocadokødet med en gaffel, tilsæt creme fraiche og citronsaft og smag til med salt.
- Skær hamburgerryg i små tern.
- Salat, tomat, peberfrugt og agurk snittes.
- Smør avocadomos på den afkølede bund og fordel herefter skinketern og salatgrønt ovenpå. Pas på med at komme alt for meget fyld på bunden, så bliver den svær at rulle sammen, uden at det hele ryger ud.
- Dryp evt. lidt creme fraiche dressing på toppen og rul rouladen sammen.
- Pak rouladen i film eller bagepapir og lad den hvile på køl indtil servering. Bliver der rester, kan man sagtens opbevare det på køl til dagen efter.
Direkte ind på madplanen!
Ser skøn ud:-)
Mari – Jeg lover dig, den er virkelig lækker. Jeg kunne også godt finde på, snart at smide den på madplanen igen – det er en vinder her i huset 🙂
Bruger jeres opskrifter rigtigt tit – de er ren klasse.😊
Karina – Hvor er det bare dejligt at høre, at du kan bruge mine opskrifter 😀
Tak for en rigtig dejlig opskrift. Min bund blev ikke så flot som din, men det er vist ikke opskriftens fejl 🙂
Jeg har lige delt den på min blog, naturligvis med henvisning til dig 😉
Ellevild Madblog – Velbekomme. Jeg skal da ind og se, hvordan dit resultat er blevet. Og så fik jeg også lige lidt inspiration til vores madplan 😀
Hvor er det fantastiske opskrifter du deler.
Jeg er ikke sikker, men er der et nyhedsbrev?
For det er dog værd at følge.
Tak og hilsen Else
Else Mariane – Tusind tak for din søde hilsen 🙂
Pt. er der ikke noget nyhedsbrev, men der er forskellige muligheder for at følge med og få et hint hver gang jeg har lagt et nyt indlæg op. Det nemmeste er, hvis du er på facebook, for så søger du bare på “madenimitliv” og så dukker bloggens facebookside op. Hvis du “følger” eller “liker” siden, så kommer hvad jeg lægger op af opskrifter og nye indlæg automatisk op på din egen facebookside – jeg lægger nemlig alt, hvad jeg skriver på bloggen, op på bloggens facebookside 😀
Hvor ser den lækker ud..
Hvordan laver man en sund bund? Altså uden hvedemel?
Stephanie – Du kan evt. udelade hvedemelet og i stedet bare lave bunden som en stor, tynd omelet, hvis ikke du spiser hvedemel 🙂
Man kan også bruge gluten fri mel hvis det er det der er problemet
Gitte – Tak for dit gode tip, som hermed er givet videre 🙂
Den ser rigtig lækker ud😊…..
Hvor stor er den bradepande du bruger?
Marianne – Jeg bruger gerne en bageplade fra ovnen. Æggemassen er meget flydende og skal kun dække pladen i et helt tyndt lag, så bagepladen passer perfekt 😀
Lyder lækkert
Kan man bruge andet end Avocado???
Pia – Ja, du kan bare smøre bunden med en friskost med valgfri smag og så droppe avocadoen 🙂
Nogen der ved om det kan laves dagen før?
Eva – Det kan du sagtens. Og resterne kan også sagtens gemmes i køleskabet til dagen efter 🙂
Hvor ser det lækkert ud ? Bruger du varmluft eller alm. ovn, når du bager bunden?
Mette – Det er lidt forskelligt. Min egen ovn har ikke så kraftig en varmluftsfunktion, så der bager jeg på varmluft, men har man en meget kraftig varmluftsfunktion, så anbefaler jeg almindelig ovn 🙂
Mums siger jeg bare. Jeg lavede den i weekenden og det var et hit! Jeg stegte kyllingefars godt med krydderier og kom i samt ærter i stedet for majs, virkelig lækkert! Min dej skulle nok have været i en større bradepande for den blev liiiiige lidt for tyk.
Jeg justerede dejen så den blev lidt ala pandekage dej, er det også sådan din er inden æggene piskes i? Eller skal den være tykkere?
Kan klart anbefales og den skal da prøves til sommer kun med salat og så et stykke grillet lækker kød til? Tak for super inspiration
Mette – Dejligt at du kunne bruge opskriften – og lækkert med alternativer til fyldet, tak for det 🙂 Min dej er som en tynd pandekagedej eller æggemasse til æggekage, det er lidt svært at forklare, men den er i hvert fald ret flydende og jeg fylder en hel bageplade i et tyndt lag, men så hæver den jo lidt under bagningen, så det plejer at passe 😀
Den smager bare så godt som mange af dine andre opskrifter. Hilsen Gitte
Gitte – Mange tak – det glæder mig 😀
Hej ?
Jeg har lige prøvet at lave den og min hævede op i toppe!
??? Det gør ikke noget, pressede dem bare ned og kom fyld på…. Men hvorfor gjorde den det?
Helle – Min hæver også gerne op – det skyldes at æg soufflerer/hæver op, når det kommer i ovnen. Men som du selv skriver, så presser man bare toppene ned og kommer fyld på 😀
kan man bage bundende dagen før? og hvordan opbevarer man dem?
Maibritt – Det burde ikke være noget problem – rul dem sammen, pak dem ind i film/frysepose og opbevar på køl.
Hej. spiser man den sådan eller skal der tilbehør til? og hvad ville du foreslå ?
Maibritt – Vi spiser som regel bare rouladen som sig selv – der er jo både kød og salat i rouladen.
Elsker elsker dine opskrifter! Og de imponerer min mand hver gang🤩
Her manglede jeg dog et anslag på hvor mange der var til.
Jeg anslog nok til os, men det var der dog slet ikke (nu bliver jeg lidt brød flov på mig og min families vegne, men 😁)
Vi er 2 voksne og 2 børn 🙏
(2 små børn)
Sandra – Hmmm…. jeg tænker på, om du måske har lavet bunden lige så tynd som mig, for jo større bund, jo mere fyld er der jo plads til og des mere mætter rouladen. Når det så er sagt, så plejer der nu at være rigeligt mad i en roulade til Morten og mig, samt et pænt stykke til frokost til dagen efter, hvilket jeg tænker ville passe til 2 mindre børn, men selvfølgelig ikke 4 fuldvoksne personer. Af samme grund har jeg angivet mængden til 8 stk/skiver, da jeg syntes at 4 pers. ville være misvisende 😀
Jeg skal dog ikke sige, om I bare har bedre appetit end vi har, men jeg synes nu nok, at vi plejer at kunne tage fra 😀
Hvilken str form har du brugt
Yvonne – Jeg har ikke brugt en form, men bare gjort som i opskriften 🙂 Altså beklædt en bageplade med bagepapir og fordelt dejen herpå 🙂
Endnu engang en virkelig lækker opskrift som fik os til at længes efter sommer og lækre nemme rette. Min mand bagte bunden inden jeg kom hjem fra arbejde og han var noget mistænksom da den hævede meget op i ovnen og nærmest lignede en æggekage 🙂 den var dog flad og fin inden jeg nåede frem og vi lavede rouladen efter opskriften bortset fra at vi skiftede hamburgryg uden med skinketern, kan ikke vente med at prøve opskriften med mange andre slags fyld.
Malene – Ja, ægget supplerer godt op i ovnen, men det falder heldigvis sammen igen, når bunden kommer ud af ovnen 😉 Dejligt at I kan bruge opskriften 😀
Har lige lavet rouladen for anden gang – vi skal nyde den imorgen med nye kartofler til. I stedet for en pk hamburgerryg brugte en god rest sprængt kalkunbryst og to kogte hakkede æg, samt ristede bacontern. Sidste gang syntes min meget kødelskende søn altså der var for meget grønt og for lidt kød 😁 Jeg vil også prøve at lave den til gæster!
Tak for en fantastisk madblog – rigtig meget er lige i vores smag og bruger dine opskrifter rigtig meget.
Jannie – Tusind tak for din søde hilsen – hvor er det bare dejligt at høre 😀