Madroulade med skinke og salatfyld.

39 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Hovedretter, Lette retter, Opskrifter, Svinekød
Gå direkte til opskriften

På det seneste har jeg eksperimenteret og haft held til at fremstille en salt version af den kendte og elskede kageklassiker – rouladen. Jeg husker desværre ikke længere, hvor jeg fik ideen til den saltede roulade fra, men i hvert fald arbejdede jeg videre på den og nu er madroulade med salatfyld en realitet og tæt på at være en ny forårs- og sommerfavorit her i huset.

Den smager skønt, er hurtig at lave og kan desuden tilberedes i forvejen, så vi spiser den gerne de dage, hvor vi har lidt travlt, fordi vi skal til hvalpetræning eller lign. Det er dejlig og nem aftensmad, eller en skøn frokostret, som ikke falder så tungt og jeg tror bestemt, den vil komme på menuen, når vi inden så længe rammer de lange og varme sommerdage, hvor man ikke lige trænger til alt for tunge og solide retter på middagsbordet.

Udover skinke kan man bruge kylling eller kalkun som fyld i rouladen – og man kan lave en version med fisk, fx laks, rejer og/eller tun. Man kan selvfølgelig også helt udelade kødet og lave en madroulade med vegetarfyld. I stedet for avocado kan man vælge at smøre en pakke flødeost, enten naturel eller med smag, på bunden og endelig forestiller jeg mig, at man kan lave rouladen “LCHF-venlig”, hvis man laver bunden uden hvedemel, men i stedet bruger flere æg. Bunden vil så blive som en stor, flad omelet – den bliver måske knap så let og luftig og jeg skal skynde mig at tilføje, at jeg ikke selv har prøvet det, men det er da et forsøg værd.

4.58 fra 14 stemmer

Madroulade med skinke og salat

Samlet tid40 min
Antal: 8 stk

Ingredienser

  • 125 gr hvedemel
  • 5 dl mælk
  • 4 æg
  • 1 tsk salt

Skinke og salatfyld.

  • 1 moden avocado
  • 2 spsk creme fraiche
  • 1 spsk citronsaft
  • ½ tsk salt
  • 1 pk hamburgerryg (stegt kylling kan også bruges)
  • strimlet icebergsalat
  • 2 tomater
  • 1 rød peberfrugt
  • ½ agurk
  • 1 lille ds majs (afdryppede)
  • 1 dl creme fraiche dressing (hjemmelavet eller færdigkøbt)

Fremgangsmåde

  • Rør mel og mælk sammen til en klumpfri dej. Pisk æggene i dejen og tilsæt salt. 
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel dejen herpå i en stor firkant – dejen er ret flydende. 
  • Bag bunden ved 200 °C (alm. ovn - ikke varmluft) i 20-25 minutter, til den er gylden og stivnet. Tag bunden ud af ovnen og lad den afkøle.
  • Halver avocadoen og fjern stenen. Mos avocadokødet med en gaffel, tilsæt creme fraiche og citronsaft og smag til med salt. 
  • Skær hamburgerryg i små tern. 
  • Salat, tomat, peberfrugt og agurk snittes. 
  • Smør avocadomos på den afkølede bund og fordel herefter skinketern og salatgrønt ovenpå. Pas på med at komme alt for meget fyld på bunden, så bliver den svær at rulle sammen, uden at det hele ryger ud.
  • Dryp evt. lidt creme fraiche dressing på toppen og rul rouladen sammen. 
  • Pak rouladen i film eller bagepapir og lad den hvile på køl indtil servering. Bliver der rester, kan man sagtens opbevare det på køl til dagen efter.
Det smager også godt at tilføje stegt bacon til fyldet. I stedet for avocado kan man smøre bunden med en pk. friskost - enten naturel eller med smag, fx pikant eller hvidløg. Man kan så i stedet bruge avocado i tern til salatfyldet, hvis man har lyst.
39 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Mari
8 år siden

Direkte ind på madplanen!
Ser skøn ud:-)

Karina
1 år siden
Svar  Mari

5 stars
Bruger jeres opskrifter rigtigt tit – de er ren klasse.😊

Ellevild Madblog
7 år siden

Tak for en rigtig dejlig opskrift. Min bund blev ikke så flot som din, men det er vist ikke opskriftens fejl 🙂
Jeg har lige delt den på min blog, naturligvis med henvisning til dig 😉

Else Mariane Clausen
5 år siden

Hvor er det fantastiske opskrifter du deler.
Jeg er ikke sikker, men er der et nyhedsbrev?
For det er dog værd at følge.
Tak og hilsen Else

Stephanie
5 år siden

Hvor ser den lækker ud..
Hvordan laver man en sund bund? Altså uden hvedemel?

gitte iversen
5 år siden

Man kan også bruge gluten fri mel hvis det er det der er problemet

Marianne
1 år siden

Den ser rigtig lækker ud😊…..
Hvor stor er den bradepande du bruger?

Pia Jensen
5 år siden

Lyder lækkert
Kan man bruge andet end Avocado???

Eva
5 år siden

Nogen der ved om det kan laves dagen før?

Mette
5 år siden

Hvor ser det lækkert ud ? Bruger du varmluft eller alm. ovn, når du bager bunden?

Mette Andersen
4 år siden

Mums siger jeg bare. Jeg lavede den i weekenden og det var et hit! Jeg stegte kyllingefars godt med krydderier og kom i samt ærter i stedet for majs, virkelig lækkert! Min dej skulle nok have været i en større bradepande for den blev liiiiige lidt for tyk.
Jeg justerede dejen så den blev lidt ala pandekage dej, er det også sådan din er inden æggene piskes i? Eller skal den være tykkere?
Kan klart anbefales og den skal da prøves til sommer kun med salat og så et stykke grillet lækker kød til? Tak for super inspiration

Gitte kristensen
4 år siden

Den smager bare så godt som mange af dine andre opskrifter. Hilsen Gitte

Helle Brockhoff
4 år siden

Hej ?
Jeg har lige prøvet at lave den og min hævede op i toppe!
??? Det gør ikke noget, pressede dem bare ned og kom fyld på…. Men hvorfor gjorde den det?

maibritt Jørgensen
4 år siden

kan man bage bundende dagen før? og hvordan opbevarer man dem?

maibritt Jørgensen
4 år siden

Hej. spiser man den sådan eller skal der tilbehør til? og hvad ville du foreslå ?

Sandra
3 år siden

Elsker elsker dine opskrifter! Og de imponerer min mand hver gang🤩
Her manglede jeg dog et anslag på hvor mange der var til.
Jeg anslog nok til os, men det var der dog slet ikke (nu bliver jeg lidt brød flov på mig og min families vegne, men 😁)
Vi er 2 voksne og 2 børn 🙏

Sandra
3 år siden
Svar  Sandra

(2 små børn)

Yvonne i
3 år siden

Hvilken str form har du brugt

Malene Ottosen
1 år siden

5 stars
Endnu engang en virkelig lækker opskrift som fik os til at længes efter sommer og lækre nemme rette. Min mand bagte bunden inden jeg kom hjem fra arbejde og han var noget mistænksom da den hævede meget op i ovnen og nærmest lignede en æggekage 🙂 den var dog flad og fin inden jeg nåede frem og vi lavede rouladen efter opskriften bortset fra at vi skiftede hamburgryg uden med skinketern, kan ikke vente med at prøve opskriften med mange andre slags fyld.

Jannie Würtz Sløk
1 år siden

Har lige lavet rouladen for anden gang – vi skal nyde den imorgen med nye kartofler til. I stedet for en pk hamburgerryg brugte en god rest sprængt kalkunbryst og to kogte hakkede æg, samt ristede bacontern. Sidste gang syntes min meget kødelskende søn altså der var for meget grønt og for lidt kød 😁 Jeg vil også prøve at lave den til gæster!
Tak for en fantastisk madblog – rigtig meget er lige i vores smag og bruger dine opskrifter rigtig meget.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)