I aften stod menuen på en klassiker, som jeg husker den fra min barndoms Karoline kogebøger, nemlig maskeret blomkål med rejer. Dengang var rejer stadig noget, man forbandt med festlige lejligheder og i virkeligheden er maskeret blomkål vist tænkt som en gæsteret, men jeg forbinder den altså mest med sol og sommer og den skal nydes fra nu af og resten af sommeren, imens blomkålen er i højsæson – det er nemlig der, den smager allerbedst.

Så vidt jeg husker, hvis jeg skal genkalde mig billedet fra Karoline bogen, så blev den oprindelige blomkål kun serveret med rejer, salat og ærter, men jeg kan godt lide at tilføje lidt ekstra salatgrønt i form af majs, peberfrugt, tomat og agurk.

 

 

Vores blomkål blev ikke helt så maskeret, som diverse opskrifter ellers foreskriver. Det hænger lidt sammen med, at vi som regel har rester til overs til madpakken dagen efter og da det er mere appetitligt, hvis resterne ikke er snasket ind i dressing, serverer jeg som regel dressingen ved siden af. På den måde kan man også nemmere dosere, hvor meget eller lidt dressing, man ønsker på sin portion.

Maskeret blomkål med rejer.

2-3 pers.

1 stort blomkålshoved, dampet og afkølet

200-300 gr rejer, afdryppede

1/2 iceberg i strimler

1 peberfrugt i tern

1/2 agurk i tern

2 tomater i både

1 lille dåse majs

100-200 gr ærter

Desuden thousand Island eller creme fraiche dressing.

Læg det dampede og afkølede blomkålshoved på et rundt fad og anret rejer, salat, peberfrugt, agurk, tomatbåde, majs og ærter rundt om blomkålen. Server retten med lidt godt brød eller flute og dressing, enten hældt over blomkålshovedet, så det “maskeres” eller ved siden af.

Note. Det smager også godt at tilføje lidt hårdkogte æg i kvarte til salatfyldet.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)