Ikke mindre lækker, men uden tvivl både hurtigere og nemmere – lillebroren til pulled pork, også kaldet pulled chicken, blev afprøvet i weekenden og det var en kæmpe succes – og så skulle den kun stege i 3 timer = bonus!

Pulled pork er som bekendt blevet en enorm succes i Danmark – når både man kan få det i pølsevognen og i grillbaren, så er der altså noget om snakken. Pulled chicken derimod, har ikke nået helt samme kultstatus endnu, selvom jeg efterhånden har set et par færdiglavede udgaver af “trukket kylling” i diverse supermarkeder. Men nu hvor jeg har afprøvet projektet, må jeg altså indrømme, at det er så nemt at lave selv, at det slet ikke kan betale sig at købe det færdiglavet – og så har man også 100 % styr på krydringen og ikke mindst kvaliteten af kyllingen.

Jeg har faktisk længe gået med ideen om, at prøve at lave en omgang pulled chicken. Ikke mindst, fordi jeg ikke er vanvittig begejstret for pulled pork – ja, jeg ved godt, at jeg er i undertal, men sådan er det. Pulled chicken derimod, kunne jeg meget bedre forestille mig, og det blev som nævnt også en stor succes. Den perfekt krydrede og møre, saftige kylling var bare så lækker.

Kyllingen blev vendt i en tør rub lørdag aften – jeg brugte bare samme slags rub, som vi normalt bruger til pulled pork, men har man ikke tid, lyst eller mulighed for at lave sin egen rub, kan man købe færdiglavet rub til pulled pork i supermarkederne.  Jeg lavede vores pulled chicken i ovnen, men en anden gang kunne jeg sagtens finde på at sætte den i grillen – enten i alle 3 timer eller måske bare den sidste time, så den får lidt røgsmag. Dog vil jeg nævne, at den ovnstegte kylling smagte skønt, så det er altså ikke et must, at kræet kommer over kullene.

Vi havde planlagt at arbejde i haven søndag og derfor besluttede jeg mig for, at det også skulle være dagen for min pulled chicken debut – på den måde ville vi også have nogenlunde nem aftensmad, når vi ikke gad arbejde mere.

Jeg havde bagt en portion lette og luftige burgerboller til lejligheden og rørte desuden en omgang klassisk coleslaw sammen om formiddagen og så var det ellers bare at trække kyllingen og koge majskolber, da det blev spisetid. Det var så godt – meget bedre end pizza, der muligvis kunne være blevet et alternativ efter en lang dag i haven.

Pulled chicken.

2 pers.

ca 400 gr kyllingebryst filet’er

2-3 spsk pulled pork rub – hjemmelavet eller færdigkøbt.

Kom kyllingefilet’erne i en frysepose, tilsæt rub og vend det hele godt sammen. Lad kyllingen trække på køl i posen til dagen efter. Har man travlt, kan kyllingen også kommes direkte i ovnen efter krydringen – det giver ikke helt så meget smag, men kan sagtens lade sig gøre. Vend kyllingestykkerne ud på et stykke stanniol (brug evt. et dobbelt stykke stanniol) luk det hele godt til og sæt pakken i ovnen i 3 timer ved 125 grader. Herefter trækkes det møre kyllingekød fra hinanden ved hjælp af to gafler. Overhæld evt. kyllingen med den overskydende kødsaft, som ligger i bunden af stanniolpakken og server pulled chicken i købte eller hjemmebagte burgerboller med coleslaw til og kogte majskolber eller sprødstegte kartofler on the side.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)