Pulled pork er som bekendt blevet en enorm succes i Danmark. Når både man kan få det i pølsevogne og i grillbarer, så er der altså noget om snakken. Pulled chicken har derimod ikke nået helt samme kultstatus endnu, selvom jeg efterhånden har set et par færdiglavede udgaver i diverse supermarkeder. Men nu hvor jeg har prøvet den hjemmelavede version, så må jeg altså indrømme, at det er så nemt at lave pulled chicken, at det slet ikke kan betale sig at købe det færdiglavet. Og modsat pulled pork så tager det kun 3 timer at stege kyllingen.

>> Se også min opskrift på pulled pork lige her. 

Jeg har faktisk længe gået med ideen om, at prøve at lave en omgang pulled chicken. Ikke mindst, fordi jeg ikke er vanvittig begejstret for pulled pork – ja, jeg ved godt, at jeg er i undertal, men sådan er det. Pulled chicken derimod, kunne jeg meget bedre forestille mig, og det blev som nævnt også en stor succes. Den perfekt krydrede og møre, saftige kylling var bare så lækker.

Kyllingen blev vendt i en lækker krydderblanding – en såkaldt rub – lørdag aften. Jeg brugte bare samme slags rub, som vi normalt bruger til pulled pork, men har man ikke tid, lyst eller mulighed for at lave sin egen rub, kan man købe færdiglavet rub til pulled pork i større supermarkeder. Jeg lavede vores pulled chicken i ovnen, men en anden gang kunne jeg sagtens finde på at sætte den i grillen – enten i alle 3 timer eller måske bare den sidste time, så den får lidt røgsmag. Dog vil jeg nævne, at den ovnstegte kylling smagte skønt, så det er altså ikke et must, at kræet kommer over kullene.

Vi havde planlagt at arbejde i haven søndag og derfor besluttede jeg mig for, at det også skulle være dagen for min pulled chicken debut – på den måde ville vi også have nogenlunde nem aftensmad, når vi ikke gad arbejde mere. Jeg havde bagt en portion burgerboller og rørte desuden en omgang klassisk coleslaw sammen og så var det ellers bare at trække kyllingen fra hinanden med 2 gafler og skære tomater og en agurk i skiver, da det blev spisetid. Udover burgerne fik vi også et par majskolber og det var et af de bedste måltider, vi har fået i lang tid.

Print opskrift Pin opskrift
No ratings yet

Pulled chicken

Hvile og stegetid11 t
Samlet tid11 t 15 min
Antal: 4 personer
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde

Ingredienser

 • 4-5 stk kyllingebryst (500-600 gr)
 • 2 spsk brun farin
 • 2 spsk paprika
 • 1 tsk chilipulver (eller efter smag)
 • 1 tsk sennepspulver (eller 1 spsk sennep)
 • 2 tsk groft salt
 • peber

Fremgangsmåde

 • Kom kyllingestykkerne i en frysepose.
 • Bland farin, paprika, chili, sennepspulver/sennep, salt og peber sammen og hæld det i posen. Massér kyllingen godt, så krydderblandingen fordeles.
 • Læg posen med kylling i køleskabet og lad gerne kyllingen trække til dagen efter (8-24 timer). Har man travlt, kan kyllingen også kommes direkte i ovnen. Det giver ikke helt så meget smag, men kan sagtens lade sig gøre.
 • Vend kyllingestykkerne ud på et stort stykke stanniol (brug evt. et dobbelt stykke stanniol) og luk det hele godt til.
 • Sæt stanniolpakken i ovnen ved 125 °C (alm ovnfunktion) i 3 timer.
 • Hæld kyllingestykkerne ud i et fad og træk det møre kyllingekød fra hinanden med 2 gafler. Overhæld evt. kyllingen med den overskydende kødsaft, som ligger i bunden af stanniolpakken. Man kan også lave en tynd, hjemmelavet BBQ sauce og overhælde kødet med den.
 • Server pulled chicken i burgerboller med coleslaw og salat, tomat- og agurkeskiver og pickles til.

Noter

Har man ikke tid eller lyst til at lave sin egen krydderiblanding, så kan man i stedet købe færdigblandet pulled pork krydderi i større supermarkeder. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)