Aftensmaden forleden blev et mexicansk festfyrværkeri af farver – nemlig en ordentligt omgang taco salat, men ikke på den traditionelle måde. Jeg havde nemlig fået den tanke, at man måtte kunne bage en tortillapandekage sprød i ovnen og bruge den som serveringsskål til salaten og ganske rigtigt. Det lykkedes faktisk ud over alle forventninger.

Jeg arrangerede den bløde pandekage i en dyb tallerken – husk tallerkenen skal kunne tåle lidt varme fra ovnen. Da jeg havde lavet nogle pæne folder i pandekagen, satte jeg en lille ildfast ramekin ned i midten, for at holde pandekagens form og så røg det hele i ovnen. Pandekagen var faktisk blevet både lækker og sprød i kanterne, da jeg fjernede de to skåle efter den første tur i ovnen, men der hvor den dybe tallerken og ramekinen havde bekyttet den, var den stadig blød, så den blev lige sat ind i ovnen et par minutter mere. Så var der til gengæld heller ikke mere at komme efter og resultatet blev en lækker og knasende skål til vores aftensmad – sååå meget bedre og sundere end en håndfuld tortillachips og det er bestemt ikke sidste gang, jeg laver en tortillaskål til vores salat.

 

 

Kæresten var ret begejstret for den sprøde skål og vi var begge enige om, at det kan man godt være bekendt at servere, hvis man en dag får gæster til en omgang mexicansk og et par margaritas – alene farvespillet i salaten, kan jo sætte de fleste i feststemning.

Taco salat i sprød tortillakurv.

4 pers

4 fuldkorns-tortillapandekager

450-500 gr hakket oksekød

1 spsk olie

1 brev tacokrydderi

1/2 strimlet iceberg

1 peberfrugt i tern

1/2 agurk i tern

1 lille dåse majs

små cherrytomater i halve

1 moden avocado i både

salsa og creme fraiche til servering

Placer tortillapandekagen i en dyb tallerken, der ikke tager skade af en tur i ovnen. Pandekagen skal helst få lidt fine folder, så ligger den rigtigt. Placer en lille ovnfast skål, fx en ramekin oveni tortillaen for at holde den på plads og bag det hele ved 200 grader i 5-7 minutter, til pandekagen er sprød i kanterne. Tag den ud af ovnen, fjern forsigtigt ramekin og den dybe tallerken og sæt den sprøde tortillaskål på ovnristen. Bag den herefter i yderligere 5 minutter, så bunden også bliver sprød og lækker. Lad de to tortillaskåle afkøle let på ovnristen, imens resten af fyldet tilberedes.

Varm olien op i en gryde og brun oksekødet heri. Tilsæt tacokrydderi og følg anvisningen på pakken. Fyld den sprøde og let afkølede tacoskål med krydret oksekød, strimlet salat, peberfrugt, agurk, majs, tomat og avocado i både og pynt med salsa og evt lidt creme fraiche dressing eller en klat creme fraiche på toppen. Server straks de sprøde skåle, så fyldet ikke gør dem bløde.

Note. I stede for avocado i både, kan man servere en klat lækker, cremet guacamole til taco salaten. Revet ost eller oliven smager også godt til.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)