Tacosalat i sprød tortillakurv…

3 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Hovedretter, Mexicansk mad, Oksekød, Opskrifter, Salater - Alle mine bedste salater
Gå direkte til opskriften

Aftensmaden forleden blev et mexicansk festfyrværkeri af farver. Vi fik nemlig en skøn tacosalat, men ikke på den traditionelle måde. Jeg havde nemlig fået den ide, at man måtte kunne bage en tortillapandekage sprød i ovnen og bruge den som serveringsskål til salaten og ganske rigtigt. Det lykkedes faktisk ud over alle forventninger.

Jeg arrangerede først den bløde tortillapandekage i en dyb tallerken – husk tallerkenen skal kunne tåle varme fra ovnen. Da jeg havde lavet nogle pæne folder i pandekagen, satte jeg en lille ildfast ramekin ned i midten, for at holde pandekagens form og så røg det hele i ovnen. Pandekagen var faktisk blevet både lækker og sprød i kanterne, da jeg fjernede de to skåle efter den første tur i ovnen, men der hvor den dybe tallerken og ramekinen havde bekyttet den, var den stadig blød. Derfor blev den lige sat ind i ovnen et par minutter mere.

Så var der til gengæld heller ikke mere at komme efter og resultatet blev en lækker og knasende skål til vores aftensmad. Så meget bedre og sundere end en håndfuld tortillachips og det er bestemt ikke sidste gang, jeg laver en tortillaskål til vores salat. Morten var ret begejstret for den sprøde skål og vi var begge enige om, at det kan man godt være bekendt at servere, hvis man en dag får gæster til en omgang mexicansk og et par margaritas. Alene farvespillet i salaten, kan jo sætte de fleste i feststemning.

5 fra 2 stemmer

Tacosalat i tortillakurv

Samlet tid25 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 4 tortillapandekager
 • 1 spsk olie
 • 450 gr hakket oksekød
 • 1 brev tacomix spicekrydderi
 • ½ strimlet icebergsalat
 • 1 peberfrugt (hakket)
 • ½ agurk (skåret i tern)
 • 100 gr cherrytomater (halverede)
 • 1 ds majs
 • 2 stk modne avocadoer (skrællede og skåret i både)
 • salsa
 • creme fraiche eller creme fraiche dressing

Fremgangsmåde

 • Placer tortillapandekagerne i 4 dybe tallerkener, der ikke tager skade af en tur i ovnen. Pandekagerne skal helst få lidt fine folder, så ligger de rigtigt. Placer en lille ovnfast skål, fx en ramekin oveni tortillaen for at holde den på plads.
 • Sæt skåle og tortillaer i ovnen og bag dem ved 200 °C (varmluft) i 5-7 minutter, til pandekagerne er sprøde i kanterne. Kniber det med pladsen, så nøjes med at bage 2 af gangen.
 • Tag forsigtigt pandekagerne ud af ovnen og fjern ramekin eller lign. Bag herefter skålene i yderligere 5 minutter ved 200 °C (varmluft), så de bliver helt sprøde og lækre.
 • Lad tortillaskålene afkøle let på ovnristen, imens resten af fyldet forberedes.
 • Varm olien op i en gryde og brun oksekødet heri. Tilsæt tacokrydderi og følg anvisningen på pakken.
 • Fyld de sprøde tacoskåle med krydret oksekød, strimlet salat, peberfrugt, agurk, majs, tomat og avocado i både. Pynt med salsa og evt lidt creme fraiche dressing eller en klat creme fraiche på toppen.
 • Server straks de sprøde skåle, så fyldet ikke gør dem bløde.
I stedet for avocado kan man servere en klat guacamole til tacosalaten. Revet ost eller oliven smager også godt til.
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Elsebeth
9 år siden

Den ser nemlig så smuk ud, den salat, og den vil altid være min yndlingssalat. Jeg putter altid sorte bønner i (fra lager i fryseren), eller hva’ med refried beans lavet på pintobønner. Jeg laver altid en stor portion og fryser ned i mindre bøtter. Det overrasker mig, at du ikke behøvede at pensle tortillaerne med olie for at få dem sprøde. Det er en god idé – de oliestegte mætter overraskende meget. Jeg plejer at stege de helt store tortillaer i olie og servere salaten herpå. I USA kan man købe dobbelte kurve-jern a la krustadejern, men det er noget smadderværk at stege i olie – især bagefeter 🙁
På en amarikansk blog så jeg engang, at de blev penslet med olie og bagt uden på en omvendt skål – Jaja, jeg ved det, ikke en Margretheskål 🙂

Elsebeth
9 år siden

Man kan også bage fire på bagsiden af en muffinplade og bruge en størrelse plade, der passer med størrelsen på tortillaerne – så får de de fineste fire “vinger”, og bunden bliver bagt samtidig, fordi der ikke er en skål i midten. Det må da være nummer ét 🙂

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)