Her i huset kan vi rigtig godt lide sushi. Jeg synes, at det fungerer perfekt både som hygge og gæstemad, så da jeg blev kontaktet af Just Eat, som ville høre om jeg kunne tænke mig at afprøve deres koncept, var jeg ikke i tvivl om, at det var sushi, der skulle bestilles. Og da jeg nu skulle bestille en masse sushi, endte jeg med også at bestille et vennepar til at komme og hjælpe os med at nyde al sushien – dog ikke via Just Eat 😉

Jeg bestilte vores sushi fra Nam Nam Sushi i Vejle og valgte en menu 4 med 32 stk. blandet sushi – 15 store og små makiruller, 15 inside out og 12 stk blandet nigiri. Derudover bestilte jeg 3 nigiri med røget laks, 4 rispapirruller med krebs, 4 stk. inside out med røget laks og cream cheese og 8 stk. luksus ruller med crispy kylling, cream cheese, avocado og mango.

Selve bestillingen gik egentlig let og smertefrit og jeg modtog hurtigt en ordrebekræftelse. Der opstod dog et lille problem, da jeg skulle angive afhentningstidpunktet. Vi havde jo bestemt os for at spise sushien til aftensmad, så i stedet for at få maden bragt ud, kunne kæresten lige så godt tage den med hjem, når han kørte forbi på vej fra arbejde. Men jeg kunne simpelthen ikke få lov til at afgive senere afhentning end kl. 15. Det gjorde jeg så, hvorefter jeg måtte ringe til restauranten og ændre tidspunktet til kl. 17.45, hvilket sagtens kunne lade sig gøre, men en lidt træls ting, at man skal bestille fra nettet og derefter få de sidste detaljer på plads via telefonen.

Ifølge hjemmesiden åbnede restauranten i øvrigt kl. 11, men jeg kom ikke igennem før kl. 11.45, uanset hvor længe jeg lod telefonen ringe – endnu et lille irritationsmoment, idet jeg nu blev nødt til at tjekke restaurantens hjemmeside samt telefonnummeret på Krak og De gule sider for at se, om de skulle have fået nyt nummer eller nye åbningstider og bare glemt at opdatere hjemmesiden. Det ville jo være ret surt, hvis jeg ikke fik fat på dem og de stod klar med vores sushi kl. 15 og ventede forgæves.

 

 

Kæresten endte med at få tidligere fri fra arbejde, så i sidste ende var det alligevel mig selv, der hentede maden. Men da jeg troppede op i restauranten kl. 17.45, fik jeg at vide, at vores sushi først var bestilt til kl. 18 og derfor ikke færdig endnu. Vi havde åbenbart misforstået hinanden i telefonen og den slags kan jo ske, så i stedet for at blive irriteret, glædede jeg mig over at få særdeles frisklavet sushi………….

Den beslutning holdt jeg stædigt fast i, da jeg stadig befandt mig i restauranten 30 minutter senere, men jeg var alligevel ved at være lidt træt af det hele, da jeg fik min sushi udleveret kl. 18.20 – ikke mindst fordi jeg havde en date med en pizza i en anden butik – den ene af vores gæster er absolut ikke sushi spiser! Desuden havde jeg jo gæster siddende hjemme på terrassen, men kæresten stod heldigvis for underholdningen imens. Jeg synes absolut, det er rigtig lækkert med frisklavet sushi, men det havde måske ikke gjort noget, hvis man var gået i gang med at tilberede den bare 15 minutter før – ikke mindst fordi restauranten var tom, mens jeg stod og ventede. Jeg tør da slet ikke tænke på ventetiden, hvis båndet med running sushi også skulle have været fyldt op, samtidig med at de skulle klargøre min bestilling.

Nå, men under alle omstændigheder, så var det faktisk noget rigtig lækkert sushi, jeg kunne pakke ud og anrette, da jeg endelig nåede hjem. Den havde en perfekt temperatur, der var mange forskellige slags og fisken var frisk, lækker og velsmagende. Der var rigeligt af både wasabi, soja og syltet ingefær, ligesom der også var både servietter og spisepinde i posen, så vi havde faktisk haft mulighed for, at tage sushien med på en picnic eller lign, hvis det var det, vi ville.

Skal jeg endelig komme med et lille kritikpunkt, så synes jeg faktisk ikke, sushien var særlig spændende at se på. Rullerne var skåret ud som den slags nu er, men der var ikke gjort spor for at pynte dem lidt, ligesom nigiri’erne også bare var helt plain. Det mest ophidsende var 3 ultratynde strimler forårsløg, som var lagt ovenpå tun-nigiri’erne og de så nærmest malplacerede ud, fordi intet af det andet var pyntet. Normalt, når jeg får sushi på en restaurant, så gør de lidt ud af pynten og jeg synes at sushi kan være noget af det smukkeste at se på, men det her kunne virkelig ligeså godt have været en bakke billig supermarkeds-sushi, hvis man så bort fra smagen, som naturligvis var lysår fra supermarkedernes.

Måske er det bare mig, men jeg bliver glad af at spise smuk mad og det synes jeg, sushi skal være – om ikke andet, så til den pris – det kostede lige under 500 kr. Smagen til gengæld – den var til 5 stjerner ud af 5 og hvis man ser bort fra pynten, så er smagen jo også det vigtigste.

Selve oplevelsen af at bestille hos Just Eat har jeg lidt svært ved at vurdere samlet – det var supernemt og overskueligt at bestille maden og det kunne sagtens have givet 5 stjerner ud af 5. Men irritationen over først at skulle ringe for at ændre afhentningstidspunktet, hvorefter jeg ikke kunne komme igennem til restauranten i 45 minutter, for endelig at stå og glane i restauranten i 35 minutter om aftenen, det trækker altså den samlede oplevelse ned på 3 stjerner ud af 5. Aftenen og selskabet endte til gengæld ud med at være helt perfekt og til 5 stjerner med kryds, bolle og slange 😀

UPDATE.

Nu findes der ikke bare én enkelt udbyder at vælge imellem (hedder det sådan?), når maden skal være let at gå til og der skal bestilles take away over internettet. Den “nye dreng i klassen” hedder hungry.dk og via deres hjemmeside sørger de for bestilling og levering fra kunde til restaurant og omvendt – se evt. meget mere her.

Konceptet er enkelt, velkendt og lige til – man smutter ganske enkelt ind på hjemmesiden, finder sin by og dermed de muligheder der er for take away, bestiller og betaler, hvorefter maden leveres direkte til hoveddøren. Lyder det velkendt? Tjaaa, det er det egentlig også, men som noget lidt anderledes, tilbyder Hungry.dk en form for bonus, således at man optjener stempler, hver gang man køber take away. Når der er optjent stempler nok (10 stk), kan de efterfølgende veksles til et gratis måltid og det er i hvert fald noget, en studerende som jeg kan forstå 🙂

Note. Indlægget er sponsoreret, men ordene og holdningerne er helt mine egne.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)