Så er vi hjemme igen efter en fantastisk ferie i Tyrkiet. Godt selskab, glade mennesker, masser af grin, lækker mad og drinks i lange baner – eftermiddagene blev nydt ved poolen og aftenerne brugte vi på at udforske Marmaris og hygge os. Nu nyder vi at være hjemme igen og der er skal nok komme lidt mere om vores tur, når jeg har fået sorteret i billederne.

Vel hjemme, er der igen gang i gryderne – eller i dette tilfælde ovnen. Og når man stadig er lidt brugt efter en uge fyldt med oplevelser og en sen hjemkomst, er det rart med lidt nem og lækker aftensmad, lavet med de skønne, danske asparges som er i sæson lige nu.

 

 

Jeg har lavet tærten på en rulle færdigkøbt butterdej. Foretrækker man almindelig tærtedej, køber man bare det, eller laver det selv afhængig af hvor meget tid man har. Jeg brugte sammenlagt omkring 10 minutter på at forberede tærten og så var den i ovnen i ca. 25 minutter, hvorefter vi spiste. Nem og sommerlig aftensmad, som blev nydt på terrassen med fuld sol på.

Aspargestærte med bacon.

1 rulle butterdej

1 bdt. grønne asparges.

4 æg

2 dl creme fraiche

200 gr revet ost

salt og peber

1 pk. bacon i skiver

Rul butterdejen ud af indpakningen og beklæd et tærtefad med den. Da butterdejsrullen er firkantet, er det nemmest, hvis tærtefadet også er firkantet, men har man kun et rundt fad, kan det sagtens lade sig gøre at skære dejen til – den overskydende dej kan så bruges til at pynte tærten med. Bræk den nederste del af aspargesene, der hvor den naturligt knækker, læg dem i en sigte og overhæld dem med kogende vand, så de blancheres og bliver fint lysegrønne. Placer de afdryppede asparges ovenpå dejen i tærtefadet. Pisk æg, creme fraiche, halvdelen af den revne ost, salt og peber sammen og hæld det over aspargesene. Fordel resten af osten øverst og bag tærten ved 200 grader i ca. 25 minutter til tærten er gylden og æggemassen stivnet.

Fordel baconskiverne på en bageplade med bagepapir og steg dem i ovnen i ca. 15 minutter samtidig med at tærten bager. Læg de sprødstegte baconskiver på fedtsugende papir og knus dem let. Drys den færdigbagte tærte med knust bacon og server. Gerne med en grøn salat ved siden af.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)