Jeg har vist tidligere blogget om en flæskestegssandwich, men det var lige omkring jul og vi har faktisk ikke fået det siden, så nu var det tid til, at den igen kom på menuen. Hjemmelavet rødkål har vi stadig i fryseren, men sidste gang fik vi syltede drueagurker i skiver i vores sandwiches – denne gang blev det lidt mere sommeragtigt, med en portion af verdens nemmeste hjemmelavede agurkesalat – og det gjorde absolut ikke smagen ringere.

 

 

Alt i alt en skøn omgang aftensmad, som vi nød, ikke mindste på grund af de knasende, sprøde flæskesvær på stegen. Der var faktisk lidt for meget steg, så vi kunne ikke spise det hele, men alle sværene blev spist – jeg synes ikke, der er nogen grund til at gemme sværene på en steg, for de bliver aldrig så gode, som når de er helt friske. Allerede dagen efter, når resten af stegen eksempelvis bruges til pålæg, har de tendens til at være let bløde og gummiagtige. Derfor er min helt klare holdning til flæskesvær at “kan de spises, så skal de spises”!

Flæskestegssandwich med sprøde svær.

4-8 stk (afhængig af bollens størrelse)

750-800 gr svinekam med svær

groft salt

4-8 gode burgerboller

6 spsk aioli eller sandwichmayonnaise

1 portion rødkål – hjemmelavet eller færdigkøbt

1 portion agurkesalat – hjemmelavet eller færdigkøbt

Sørg for, at sværene er ridset helt igennem – er der mangler, så gør selv arbejdet færdigt med en skarp kniv. Varm ovnen op til 200 grader, hæld vand i en elkedel og bring det i kog. Når ovnen er varm, placeres svinekammen i et ildfast fad med sværene nedad. Hæld kogende vand i fadet – der skal være nok til, at sværene er dækkede og sæt så fadet i ovnen i ca. 20 minutter. Tag fadet ud af ovnen, hæld vandet væk og vend stegen med sværene opad. Gnid godt med salt ovenpå og imellem sværene og sæt stegen tilbage i ovnen i ca. 1 time ved 200 grader. Stegetiden afhænger lidt af stegens størrelse, men er man i tvivl, kan man bruge et stegetermometer – centrumtemperaturen skal i så fald være 65 grader – så er stegen færdig og kødet saftigt og mørt. Synes man ikke sværen er sprød, selvom det altid hjælper på det, at sværen er “forkogt”, så skru ovnen op på 220-230 grader de sidste 15 minutter af stegetiden – så begynder sværen at boble og bliver sprød.

Rist burgerbollerne i den varme ovn og smør både over og underbolle med lidt aioli eller sandwichmayonnaise. Skær flæskestegen i skiver og placer først rødkål, derefter 2 skiver steg og endelig agurkesalat på underbollerne. Slut af med overbollen og server straks.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)