Det er ved at være længe siden, at vi sidst har fået flæskestegssandwich. Faktisk tror jeg, at det var lige omkring jul, så nu var det tid til, at der igen kom sådan en basse på menuen. Flæskestegssandwich er noget, som især jeg er blevet lidt pjattet med indenfor de senere par år. På sommerens markeder og ikke mindst til jul, synes jeg, det er hyggeligt at få en rigtig god flæskestegssandwich, og god er altså kodeordet her. Jeg gider under ingen omstændigheder spise en tilfældig flæskestegssandwich fra en fastfood bod, hvor skiverne lige ryger en tur i frituren, inden hele herligheden samles. Det skal være en ordentlig sandwich og allerhelst lavet på kamsteg med sprøde svær og ikke ribbensteg.

Hjemmelavet rødkål har vi stadig i fryseren, men sidste gang fik vi syltede drueagurker i skiver i vores sandwiches. Denne gang blev det lidt mere sommeragtigt, med en portion af verdens nemmeste hjemmelavede agurkesalat, og det gjorde absolut ikke smagen ringere. Forrygende lækker aftensmad, men faktisk også glimrende restemad, hvis man har stegt en flæskesteg og har rester til dagen efter.

Jeg laver gerne en langtidsstegt flæskesteg efter denne her opskrift. Sværene bliver knasende sprøde og kødet dejligt saftigt og det er uden sammenligning den opskrift på flæskesteg, som jeg har haft størst succes med i årenes løb, så den holder jeg mit til. Laver man flæskestegssandwich af rester “dagen derpå”, så kan sværene godt være blevet lidt bløde/seje. Det klares dog nemt ved at skære dem af stegen, lægge dem på et stykke køkkenrulle og smide hele baduljen i mikrobølgeovnen ved højeste effekt. Så bliver de lynhurtigt sprøde igen. Tiden varierer lidt så start med 30-60 sekunder og giv så evt. sværene lidt ekstra, indtil de er sprøde.

Print opskrift Pin opskrift
0 fra 0 stemmer

Flæskestegssandwich

Samlet tid15 min
Antal: 4 stk

Ingredienser

  • 800 gr stegt flæskesteg med svær
  • 4 store burgerboller (eller 8 mindre boller)
  • aioli eller sandwichmayonnaise
  • rødkål
  • agurkesalat

Fremgangsmåde

  • Skær stegen i skiver.
  • Rist burgerbollerne i ovnen eller på brødristeren, flæk dem og smør både over og underbolle med lidt aioli eller sandwichmayonnaise. Det er også lækkert med en god, grov sennep, evt. rørt ud i lidt mayonnaise.
  • Placer flæskesteg i skiver, rødkål og agurkesalat på underbollerne og læg overbollerne på som låg.
  • Server straks. Evt. med ristede kartofler eller lignende tilbehør.

Noter

I stedet for svinekam kan man bruge en ribbensteg og lave en ribbenstegssandwich. Jeg foreslår dog, at man langtidssteger en ribbensteg, da der er tale om en noget federe uskæring end svinekam og kødet bliver supermørt, hvis det langtidssteges.

 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)