Jeg har vist tidligere blogget om en flæskestegssandwich, men det var lige omkring jul og vi har faktisk ikke fået det siden, så nu var det tid til, at den igen kom på menuen. Hjemmelavet rødkål har vi stadig i fryseren, men sidste gang fik vi syltede drueagurker i skiver i vores sandwiches – denne gang blev det lidt mere sommeragtigt, med en portion af verdens nemmeste hjemmelavede agurkesalat – og det gjorde absolut ikke smagen ringere.

Alt i alt en skøn omgang aftensmad, som vi nød, ikke mindste på grund af de knasende, sprøde flæskesvær på stegen. Der var faktisk lidt for meget steg, så vi kunne ikke spise det hele, men alle sværene blev spist – jeg synes ikke, der er nogen grund til at gemme sværene på en steg, for de bliver aldrig så gode, som når de er helt friske. Allerede dagen efter, når resten af stegen eksempelvis bruges til pålæg, har de tendens til at være let bløde og gummiagtige. Derfor er min helt klare holdning til flæskesvær at “kan de spises, så skal de spises”!

Flæskestegssandwich

Stegetid1 t 30 min
Samlet tid1 t 45 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 800 gr svinekam med svær
 • groft salt
 • 4 store burgerboller (eller 8 små boller)
 • aioli eller sandwichmayonnaise
 • rødkål
 • agurkesalat

Fremgangsmåde

 • Sørg for, at sværene er ridset helt igennem stegen, men ikke ned i kødet. Er der mangler, så gør selv arbejdet færdigt med en skarp kniv.
 • Hæld vand i en elkedel og bring det i kog. Læg svinekammen i et ildfast fad med sværene nedad. Hæld kogende vand i fadet – der skal være nok til, at sværene er dækkede og sæt fadet i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 °C (varmluft).
 • Tag fadet ud af ovnen, hæld vandet væk og vend stegen med sværene opad. Gnid godt med salt imellem sværene og sæt stegen tilbage i ovnen i ca. 60 minutter ved 200 °C. Stegetiden afhænger lidt af stegens størrelse, men er man i tvivl, kan man bruge et stegetermometer centrumtemperaturen skal være 65 grader – så er stegen færdig og kødet saftigt og mørt. 
 • Bliver sværen ikke helt sprød nok, så skru ovnen op på 220-230 °C de sidste 15 minutter af stegetiden – så begynder sværen at boble og blive sprød.
 • Skær stegen i skiver. Rist burgerbollerne i den varme ovn og smør både over og underbolle med lidt aioli eller sandwichmayonnaise. Læg bollerne sammen med flæskesteg, rødkål og agurkesalat og server straks. 

Noter

I stedet for svinekam kan man bruge en ribbensteg og lave en ribbenstegssandwich. Jeg foreslår dog, at man langtidssteger en ribbensteg, da der er tale om en noget federe uskæring end svinekam og kødet bliver supermørt, hvis det langtidssteges.

 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)