Lagkage med jordbær og marcipan.

0 kommentarer
Kager, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Min far havde fødselsdag i fredags og i den anledning skulle der selvfølgelig laves en lagkage. Min far er ret glad for lagkage. Jeg tænkte lidt frem og tilbage over, hvilken slags lagkage det skulle være. Og endte til sidst med at lave denne her fine og sommerlækre lagkage med jordbær og marcipan.

Se også – Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel I Daim islagkage I Rutebilslagkage

Lagkage med jordbær og marcipan – nem opskrift.

Da tiden var knap, valgte jeg at købe en pakke af bagerens gode lagkagebunde. Havde jeg haft tid, havde jeg lavet en portion hjemmebagte lagkagebunde. Men nogle gange må man springe over, hvor gærdet er lavest.

Selve fyldet i kagen minder ret meget om en klassisk Othello lagkage. Det bestod nemlig af en lækker og luftig flødecreme, makroner og hindbærmarmelade. Og marcipanbåndet, der sidder rundt om kagen, er jo også en del af den kendte othellokage. Men i stedet for at fordele en portion kakaoglasur på kagens top, bruge jeg friske jordbær. Vi er jo midt i jordbærsæsonen, så det må jo siges at være et oplagt valg.

Bærrene blev snittet i tynde skiver og derefter taglagt i et rundt mønster. Det gav en meget fin og sommerlig lagkage i de fineste rød-hvide fødselsdagsfarver. Og både fødselar og gæster var helt tilfredse, da lagkagen blev serveret til aftenkaffen

Ingen bedømmelser

Lagkage med jordbær

Samlet tid45 min
Antal: 12 stk

Ingredienser

Fremgangsmåde

 • Pisk fløden til skum. Tag ca 1/3 af flødeskummet fra til pynt. Kom det evt. i en sprøjtepose/frysepose med en stjernetyl og læg den på køl til senere.
 • Det resterende flødeskum vendes sammen med kagecremen til en luftig flødecreme.
 • Læg en lagkagebund på et kagefad. Fordel halvdelen af hindbærmarmeladen og makronerne på bunden og slut af med ca 1/3 af flødecremen. Gentag med lagkagebund nummer 2.
 • Læg den sidste lagkagebund øverst på kagen som låg.
 • Smør det sidste flødecreme i et tyndt lag på toppen og kanterne af kagen, så den fremstår nogenlunde jævn.
 • Nip jordbærrene og skær dem i tynde skiver. Læg jordbærskiverne taglagt i et fint mønster oveni flødecremen på toppen af kagen.
 • Drys lidt flormelis på bordet og rul marcipanen tyndt ud i et langt bånd. Sørg for hele tiden at drysse med flormelis og at løsne marcipanbåndet fra bordet jævnligt, så det ikke pludselig sidder fast.
 • Mål kagens omkreds og højde med et målebånd – husk at der skal være et par centimeter ekstra i længden. Skær herefter marcipanbåndet til, så det bliver helt lige, drys med lidt flormelis og rul det sammen til en snegl.
 • Rul marcipanbåndet på lagkagen ved at rulle sneglen ud igen – denne gang rundt om kagen. Sidder der meget flormelis på marcipanbånde, så kan man stryge let henover marcipanen med håndfladerne. Varmen fra hænderne får sukkeret til at "smelte" og forsvinde.
 • Der skal kun bruges omkring 300-350 gr marcipan til båndet. Men det er nemmest, at lave et pænt og lige bånd, hvis der er lidt ekstra. Marcipanresterne kan pakkes i en frysepose og gemmes på køl eller frost.
 • Find det gemte flødeskum frem og sprøjt fine rosetter hele vejen rundt i kanten af kagen. Drys evt. fløderosetterne med lidt frysetørret hindbær.
 • Lad kagen stå på køl indtil servering.

Lagkage med jordbær og marcipan

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)