Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Pasta med grønærtepesto…

4 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Hovedretter, Opskrifter, Pastaretter - opskrifter med pasta, Vegetar
Gå direkte til opskriften

Rent madmæssigt indgår Morten og jeg en del kompromisser herhjemme, når det kommer til aftensmaden. For mens den ene (undertegnede) ikke går så frygtelig meget op i kød og faktisk sagtens kan undvære det, så får den anden (Morten) nervøse trækninger i ansigtet, bare jeg så meget som bladrer i en vegetarkogebog. Men nu er det jo primært mig, der står for madlavningen og planlægningen af indkøbene, så engang imellem må Morten finde sig i kødløse dage og det går egentlig også meget fint. Især om sommeren, hvor vi vælter os i lækre, friske sommergrønsager.

Et af mine seneste vegetarhits er denne er skønne pasta med grønærtepesto, som jeg har fået inspiration til i et gammelt Spis Bedre blad, jeg fandt på biblioteket forleden dag. Pastaen er cremet og lækker – sød, salt og syrlig med en perfekt fylde fra de blendede ærter, så man slet ikke tænker over, at der ikke serveres kød til. Okay, det gjorde der så også alligevel, for Morten var skeptisk og grillede derfor et marineret kyllingebryst på vores lille gasgrill, imens jeg lavede pastaen. Men selv han måtte indrømme, at retten godt kunne have været serveret helt uden kød eller, som alternativ, bare have været pyntet med lidt sprødstegt parmaskinke på toppen ved servering.

Alt i alt en hurtig og forrygende lækker ret, som kan bikses sammen på ca. 15 minutter. Jeg lavede den, samtidig med at jeg klargjorde og kogte rabarber til den gammeldags rabarberkage med makroner og flødeskum, som vi spiste efterfølgende, og det tog mig alligevel kun omkring et kvarter eller nogenlunde lige så lang tid, som det tog Morten at opvarme grillen og stege kyllingen. Udover kylling til den ene af os, serverede jeg pastaen med lækkert brød, oliven og feta.

5 fra 1 stemme

Pasta med grønærte pesto

Samlet tid15 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 500 gr grønne ærter
 • revet skal af 1 usprøjtet citron
 • 3 spsk citronsaft
 • 1 spsk olivenolie
 • 400 gr frisk pasta
 • salt og peber
 • desuden oliven, feta og frisk basilikum til servering

Fremgangsmåde

 • Kom ærterne i en lille gryde, hæld vand ved til det lige netop dækker og bring gryden i kog. Lad ærterne koge et par minutter. 
 • Hæld vandet fra ærterne men gem ca. 1 dl af kogevandet. 
 • Kom ærterne i en foodprocessor sammen med citronskal, citronsaft og olivenolie og blend til en grov pesto. Man kan også bruge en stavblender. 
 • Spæd pestoen med kogevandet og blend til konsistensen er cremet og lækker. Smag til med salt og peber. 
 • Kog pastaen efter anvisning på pakken og lad den afdryppe. 
 • Bland den varme pasta med ærtepestoen og anret den på tallerkner. 
 • Pynt med oliven, feta og friske basilikumblade og server. 
Vil man ikke have en helt kødfri pastaret, så smager det supergodt at servere lidt sprødtstegt bacon, chorizo eller lufttørret skinke ovenpå pastaen. 

 

Subscribe
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Mette
4 år siden

Bruger du ærter fra frost?

Lise
2 år siden

Faldt lige over denne. Havde ikke ærter, men forsøgte med edamamebønner i stedet – det blev et ganske godt alternativ 🙂