Rent madmæssigt indgår kæresten og jeg en del kompromisser herhjemme, når det kommer til aftensmaden. For mens den ene (undertegnede) ikke går så frygtelig meget op i kød og faktisk sagtens kan undvære det, så får den anden (kæresten) nervøse trækninger i ansigtet, bare jeg så meget som bladrer i en vegetarkogebog. Men nu er det jo primært mig, der står for madlavningen og planlægningen af indkøbene, så engang imellem må kæresten finde sig i kødløse dage og det går egentlig også meget fint. Især om sommeren, hvor vi vælter os i lækre, friske sommergrønsager.

Et af mine seneste vegetarhits er denne er skønne pasta med grønærte-citronpesto, som jeg har fået inspiration til i et gammelt Spis Bedre blad, jeg fandt på biblioteket forleden dag. Pastaen er cremet og lækker – sød, salt og syrlig med en perfekt fylde fra de blendede ærter, så man slet ikke tænker over, at der ikke serveres kød til. Okay, det gjorde der så også alligevel, for kæresten var skeptisk og grillede derfor et marineret kyllingebryst på vores lille gasgrill, imens jeg lavede pastaen. Men selv han måtte indrømme, at retten godt kunne have været serveret helt uden kød eller, som alternativ, bare have været pyntet med lidt sprødstegt parmaskinke på toppen ved servering.

 

 

Alt i alt en hurtig og forrygende lækker ret, som kan bikses sammen på ca. 15 minutter. Jeg lavede den, samtidig med at jeg klargjorde og kogte rabarber til den gammeldags rabarberkage med makroner og flødeskum, som vi spiste efterfølgende, og det tog mig alligevel kun omkring et kvarter eller nogenlunde lige så lang tid, som det tog kæresten at opvarme grillen og stege kyllingen. Udover kylling til den ene af os, serverede jeg pastaen med lækkert brød, oliven og feta.

Pasta med grønærte-citron pesto.

2 pers.

400 gr ærter

revet skal af 1 øko citron

2 spsk citronsaft

1 spsk olivenolie

1,5 tsk salt og friskkværnet peber

1 pk frisk pasta

Desuden feta i tern, oliven og friske basilikumblade til pynt.

Kom ærterne i en lille gryde, hæld vand ved til det lige netop dækker og lad ærterne koge et par minutter. Hæld vandet fra ærterne men gem ca. 1/2 dl af kogevandet. Blend ærterne groft med en stavblender og rør derefter citronskal og saft, olivenolie, salt og peber i ærtepestoen. Spæd pestoen med kogevandet til konsistensen er cremet og lækker. Kog pastaen efter anvisning på pakken og lad den dryppe af. Bland den varme pasta med ærtepesto og anret den på tallerkner. Pynt med feta i tern, oliven, friske basilikumblade og evt. lidt sprødstegt bacon eller parmaskinke på toppen.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)