I dag skal det handle om quesadillas med pulled chicken og inden jeg kommer igang, vil jeg godt starte med at indrømme, at jeg godt ved, vi har spist en hel del pulled chicken på det seneste. Men jeg kan slet ikke få armene ned over, hvor godt det smager og hvor nemt det er at lave. Især fordi jeg aldrig er blevet helt gode venner med smagen af pulled pork, som jo ellers er superpopulært alle steder. Men så er det jo bare fantastisk, når man finder et alternativ, der smager så englene synger. Pulled chicken er hermed officielt udråbt til en ny sommerklassiker her i huset.

>> Se min opskrift på hjemmelavet pulled chicken lige her. 

Har I endnu ikke prøvet at lave pulled chicken, så kan jeg kun opfordre til at komme i gang snarest muligt. Det er simpelthen så nemt, at man næsten tror, det er løgn og hvis man gør som mig, der som regel laver det i ovnen, så skal man ikke engang tænde op i grillen og holde øje med den. Vi har således både fået pulled chicken burgere med en skøn coleslaw og salat, pickles, tomat- og agurkeskiver og en lækker kyllingesalat. Men det nyeste hit er altså de her sprøde quesadillas med pulled chicken og ost og en lækker tomat-avocado salsa til.

Sidst jeg lavede pulled chicken, lavede jeg dobbelt portion og det kan man lige så godt gøre, når man alligevel er i gang. Pulled chicken kan nemlig fryses og så er der nem mad til en anden god gang. Men selvfølgelig kan man også købe en portion pulled chicken fra supermarkedet køledisk og bruge den til sine quesadillas.

Kyllingen blev fordelt på nogle grove tortillapandekager og fik et godt drys revet ost på toppen, hvorefter pandekagerne blev lagt sammen 2 og 2 og stegt sprøde på en pande med lidt olie. Majskolber og grofthakkede tomater og avocado udgjorde tilbehøret sammen med en klat kølig creme fraiche og det smagte fantastisk. Let og lækkert og helt oplagt på en varm sommerdag, hvor det godt må være lidt nemt.

 

Print opskrift Pin opskrift
0 fra 0 stemmer

Quesadillas med pulled chicken

Samlet tid20 min
Antal: 4 personer
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde

Ingredienser

  • 4 store tomater
  • 2 modne avocadoer
  • citronsaft
  • 8 tortillapandekager (evt. grove tortillaer)
  • 2 spsk olie
  • 400 gr pulled chicken (gerne hjemmelavet pulled chicken)
  • 150 gr revet ost, fx mozzarella eller cheddar
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Fjern stilk og blomst på tomaterne og skær dem i små tern.
  • Halver acovadoerne, fjern sten og skræl og skær ligeledes dem i små tern.
  • Kom tomater og avocadotern i en skål og smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Pensl tortillaerne ganske let med lidt olie på den ene side.  
  • Fordel pulled chicken og revet ost på 4 tortillaer på den side, som er uden olie. 
  • Læg de restende 4 tortillaer over som låg med den smurte olieside opad.
  • Læg tortillaerne en ad gangen på en varm stegepande - olien forhindrer tortillaerne i et sidde fast og gør dem desuden dejligt sprøde. 
  • Steg hver tortilla i 2-3 minutter, indtil osten smelter og tortillaen bliver sprød og gylden. Vend så tortillaen og steg den på den anden side. Gentag med alle tortillaerne.
  • Klip eller skær de færdige quesadillas i fine trekanter og anret dem på en tallerken.
  • Server quesadillaerne med en klat creme fraiche og tomat-avocado toppingen.

Noter

Hvis man ønsker yderligere smag i quesadillaerne, kan man tilføje lidt frisk, finthakket chili til fyldet. Man kan også tilføje brune, afdryppede bønner for ekstra fylde.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)